İncecik dokusu ve sade haliyle bile lezzetli olan krep, ister tatlı ister tuzlu olarak kolayca uyarlanabiliyor. “Yağsız olursa yapışır mı, çok yağlı olursa ağır mı olur?” sorusunun yanıtı merak edilirken tavanın cinsi, yağın türü gibi pek çok detayın bilinmesi gerekiyor. Peki; krep yaparken her seferinde tava yağlanır mı? İşte cevabı.
Yapışmaz tava (teflon veya seramik) kullanıyorsanız, ilk birkaç krepten sonra tekrar yağlamaya gerek olmayabilir. Döküm veya çelik tava ise her seferinde az miktarda yağ (veya tereyağı) kullanmak gerekir, aksi halde krep yapışabilir.
Sıvı yağ (örneğin ayçiçek yağı veya zeytinyağı), kolayca sürülebilir ve her krep öncesi azıcık sürmek yeterlidir. Tereyağı, koku ve lezzet verir ama çabuk yanabileceği için dikkatli kullanılmalı.
Çok sayıda krep yapıyorsanız tava zamanla kurur; bu yüzden her 1-2 krepte bir çok az yağlamak iyi olur.
Bir fırça ya da katlanmış kağıt havluya azıcık yağ döküp tavayı silerek hafif yağlama yapabilirsiniz. Böylece ne yapışır, ne de fazla yağlı olur.
Şunlara da göz atın: