Kahvaltıların vazgeçilmezi krep, genellikle sütle yapılır ama evde süt kalmadığı anlarda ya da süt tüketmiyorsanız, alternatif başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Peki; krepte süt yerine ne kullanabilirim? İşte cevabı.
Laktoz intoleransı olanlar veya veganlar için harika bir alternatiftir. Nötr tatlı badem sütü ya da hafif vanilyalı yulaf sütü, krepe yumuşaklık ve hafif bir aroma katar.
En basit ve ekonomik alternatiftir. Krep daha hafif ve ince olur ama sütlü versiyona göre biraz daha nötr bir tada sahip olur. Tatlı yerine tuzlu kreplerde daha iyi sonuç verir.
Yoğurt, krepe hafif ekşimsi bir aroma ve yumuşaklık kazandırır. Kıvamı daha yoğun olacağı için biraz suyla inceltmek gerekir. Protein oranı da yüksektir.
Kreplere hafiflik ve kabarıklık katar. Özellikle daha kabarık ve gözenekli bir doku istiyorsan maden suyu iyi bir tercihtir.
Daha yoğun ve zengin kıvamlı krepler için kullanabilirsin. Tatlı kreplerde lezzeti ön plana çıkarır ama kalori açısından sütle benzer hatta biraz daha fazladır.
Şunlara da göz atın: