Konserve Lahana Turşusu Yıkanır Mı?

Lahana, en heyecan verici sebze gibi görünmeyebilir, ancak gerçek şu ki, lahana turşusu da dahil olmak üzere oldukça lezzetli ürünlere dönüştürülebilir. Peki konserve lahana turşusunu yıkamak gerekir mi? İşte, cevabı...
Konserve Lahana Turşusu Yıkanır Mı?
04 Mayıs 2023, 12:50

Lahana, en heyecan verici sebze gibi görünmeyebilir, ancak gerçek şu ki, lahana turşusu da dahil olmak üzere oldukça lezzetli ürünlere dönüştürülebilir. Tuzlanmış ve mayalanmaya bırakılmış beyaz veya kırmızı lahana yapraklarından yapılan, sebzeden su salındıkça doğal şekerlerin laktik aside dönüşür. Ancak, tüm lahana turşusu aynı şekilde yapılmaz.

Çiğ lahana turşusundan farklı olarak, konserve lahana turşusunun lahanayı sterilize eden ve son görünümünü, bileşimini ve hatta tadını değiştirebilen bir ısıtma işleminden geçirir. Doğal olarak, bu, konserve turşunun servis yaparken farklı şekilde hazırlanması gerekip gerekmediğini merak etmenize neden olabilir. Çiğ lahana turşusu (kimchi'ye çok benzer), zamanla doğal olarak gelişen faydalı bakterileri nedeniyle özellikle övülür. Konserve lahana turşusunun pastörize edilmesinin bir sonucu olarak bu bağırsak- sağlıklı probiyotiklerden hiçbirinden yoksun olduğunu açıklarken, konserve lahana turşusu amaçsız değildir.

Lahananın mayalanmasını bekleyemediğiniz zamanlar için hızlı ve kullanışlı bir alternatif olan konserve turşu, daha uzun raf ömrüne sahip uygun bir alternatiftir. Lezzetinin nasıl karşılaştırıldığına gelince, pastörize bir kavanozda kapalı olarak otururken hala salamurayı emdiğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte, bu uzun süreli ıslatma süresi, pastörize lahana turşusu kavanozlarını yıkamaya değer hale getirecek mi?

lahana turşusu

Genellikle Yıkama Gerektirmez!

Her tür lahana turşusu, ekşiye yakın bir keskinliğe sahiptir. Çiğ turşu, fermantasyonun bir sonucu olarak biraz daha eğlenceli olsa da, bu, konserve turşunun hala keskin olmayacağı anlamına gelmez. Lahana turşusunu lahana turşusu yapan tam da bu güçtür, bu nedenle, karakteristik lezzetini korumak istiyorsanız muhtemelen konserve lahana çeşnisini durulamamanız gerektiğini açıklıyor. Yine de, çoğu kişi bu fazladan adımdan kaçınılması gerektiği konusunda hemfikir olsa da, istisnalar da var.

konserve lahana turşusu

Mağazadan satın alınan lahana turşusu genellikle ev yapımı lahana turşusundan daha tuzludur, bu da ürünü suyla seyreltmeyi fazlasıyla kabul edilebilir hale getirir. Bununla birlikte, sodyum alımınızı sınırlamaya çalışıyorsanız veya süper tuzlu tatların hayranı değilseniz, kıyılmış lahanayı yıkamaktan çekinmeyin. Ne de olsa, bunu yapmak sadece daha hafif (yine de biraz tuzlu) bir lahana turşusu tadı verecektir.

Ek olarak, bir kavanoz konserve lahana turşusunun nasıl kullanılacağını düşünmek, turşuyu durulayıp durulmayacağına karar vermenize de yardımcı olabilir. Tek başına servis edildiğinde, hızlı bir şekilde durulayarak gücünü azaltmak isteyebilirsiniz, ancak aksi takdirde yumuşak bir tarife eklendiğinde karmaşıklığı artırmak ve fazladan baharat veya tuz ihtiyacını sınırlamak için lahanayı tuzlu halde bırakmayı seçebilirsiniz. Açıkçası, seçim her zaman size kalmış.

Şunlara da göz atın;

  1. Lahanalı tarifler
  2. Karalahanalı tarifler
  3. Kırmızı lahana nasıl pişirilir?
  4. Lahana nasıl temizlenir?
  5. Çiğ brüksel lahanası yenir mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo