Kızılcık Pekmezi Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 13:10 tarihinde güncellendi.
Kızılcıkları iyice yıkayıp saplarından ayıklayın ve tencerede kaynatın. Kaynayan meyveleri ezip tülbentten geçirerek suyunu süzün. Süzdüğünüz suyu tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatın. Kaynamış pekmezi temiz kavanozlara doldurup soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.
Kızılcık Pekmezi Nasıl Yapılır?

Taze kızılcıkları seçip iyice temizleyin ve tencereye alın. Meyveleri suyla kaynatıp yumuşayınca ezin ve suyunu süzün. Elde edilen suyu tekrar tencerede kaynatıp yoğunlaşmasını sağlayın. Sıcakken kavanozlara dökün ve tamamen soğuduktan sonra saklayın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo