Kızarmış Tavuk Nasıl Yeniden Isıtılır?

Kızarmış tavuk yemesi keyifli, sevilen yemeklerden biridir. Sizler için kızarmış tavuk nasıl tekrar ısıtılır anlattık. İşte, kızarmış tavuk nasıl tekrar ısıtılır:
Kızarmış Tavuk Nasıl Yeniden Isıtılır?
17 Ekim 2022, 16:26

Kızarmış tavuk, fritözden yeni çıktığında en iyisi olsa da, lezzetini veya gevrekliğini kaybetmeden birkaç farklı yöntemle yeniden ısıtarak sonrasında tüketebilirsiniz. Kızarmış tavuğu yeniden ısıtırken, tavuğunuzu yumuşak ve ıslak bırakacak bazı yaygın hatalardan kaçınmak için dikkatli olmalısınız. Yine de bir fırın veya fritöz kullanarak tavuğunuzu tekrar taze ve sıcak hale getirebilir, böylece ikinci kez tadını çıkarabilirsiniz. İşte, kızarmış tavuk nasıl tekrar ısıtılır:


Önemli Not: Sağlığınız açısından bu yöntemleri birden fazla uygulamayınız. Arta kalan tavukları bir kere daha bu şekilde ısıttıktan sonra tekrar artıyorsa tüketmeyiniz.


Fırında Nasıl Tekrar Isıtılır?

  1. Fırın ısıtılırken tavuğu dışarıda bırakın. Tavuğunuzu buzdolabından çıkarın ve içinde bulunduğu herhangi bir kaptan çıkarın.
  2. Tavuğu bir fırın tepsisine yerleştirin. Tavuk parçalarını fırına dayanıklı bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha kolay bir temizlik için önce levhayı alüminyum folyo ile hizalamak isteyebilirsiniz.
  3. Tavuk parçalarını oda sıcaklığına gelmeden fırına hazırlamaktan kaçının. İç kısımdaki soğuk et, kızarmış tavuğu çok lezzetli yapmak için gerekli olan etin dışında devam eden "kızartma" sürecine müdahale edebilir.
  4. Tavuğu fırına koyun. Tavuğu tavuk parçalarıyla birlikte fırının orta rafına yerleştirin. 10 dakika için bir zamanlayıcı ayarlayın.
  5. Kızarmış tavuğunuza nem katmak için bir fırın kabına biraz sebze suyu veya tavuk suyu ekleyin ve bir kapakla kapatın.
  6. En az 10 dakika ve yarım saat kadar pişirme süresi planlayın. Bir sonraki adımda göreceğiniz gibi, pişirme süreleri değişebilir.
  7. Tavuk parçalarını sık sık kontrol edin. Bu yeniden ısıtma yönteminin tek zor yanı, farklı tavuk parçalarının farklı hızlarda ısınabilmesidir. Genel bir kural olarak, daha büyük, daha kalın parçalar (göğüsler ve kalçalar gibi) daha küçük parçalara (kanatlar ve bagetler gibi) göre daha yavaş ısınır. Küçük parçalarınızın kurumasını istemediğiniz için, yaklaşık on dakika geçtikten sonra birkaç dakikada bir kontrol edin. Dışı çıtır çıtır ve baştan sona sıcaksa, bitmiş demektir.
  8. Tavukları fırından çıkarın ve soğutun. Tavuk parçalarınız biraz gevrek bir dış görünüme kavuştuğunda ve kemiğe kadar ısındığında, yemeye hazırdırlar. Onları fırından çıkarın ve yemeden önce yaklaşık beş ila on dakika soğumaları için dikkatlice bir tel rafa taşıyın.



Kızartarak Nasıl Tekrar Isıtılır?

  1. Tavuk oda sıcaklığına gelsin. Kızarmış tavuğu tekrar lezzetli, çıtır, altın rengi bir kıvama getirmenin bir başka harika yolu da tekrar kızartmaktır. Yukarıdaki fırın yönteminde olduğu gibi, pişirmeye başlamadan önce tavuğunuzu buzdolabından çıkarmak ve yaklaşık yarım saat güvenli bir yerde oturmasını sağlamak isteyeceksiniz.
  2. Kızartma yağını ağır bir tavada ısıtın. Tavuğunuz neredeyse oda sıcaklığına geldiğinde, ocağa bir tava koyun.
  3. Duman tavuğunuza acı, yanık bir tat verebileceğinden, zeytinyağı veya benzer şekilde düşük duman noktasına sahip başka bir yağ kullanmayın. Bunun yerine bitkisel yağ gibi nötr bir tada sahip yüksek duman noktalı bir yağ kullanın.
  4. Tavuk parçalarını birkaç dakika kızartın. Parçaları düzenli olarak çevirerek yağda yaklaşık iki ila üç dakika kızartın.
  5. Kabuğu kuru ve çıtır olduğunda tavuk hazırdır.
  6. Parçaları bir tava üzerine yerleştirilmiş bir tel rafa tek tek aktarın ve süzülmelerine izin verin. Bu adım çok önemlidir - yağın dışarı akmasına izin vermek cildin daha da gevrek olmasına yardımcı olur. Tavuğun tamamen boşalması yaklaşık üç ila beş dakika sürmelidir.
  7. Servis yapın ve keyfini çıkarın.


Şunlara da göz atın;

  1. Pizza nasıl tekrar ısıtılır?
  2. Biftek nasıl tekrar ısıtılır?
  3. Tavuk nasıl tekrar ısıtılır?
  4. Tavuk nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo