Kıyma ne zaman çekilmeli? Taze kıyma, lezzetin anahtarıdır. Etinizi tüketime en yakın zamanda çektirin, hijyen ve lezzetten ödün vermeyin. Kıymanızı hemen kullanmayacaksanız, porsiyonlayarak dondurun.
Eğer eti kasaptan ya da marketten çiğ parça halinde aldıysanız, buzdolabında 1-2 gün bekletebilirsiniz. Ancak en iyisi, kıyma çektirmek istediğiniz gün çektirmektir. Uzun süre bekleyen etin bakteri üretme riski artar, kıyma haline getirildiğinde bu risk daha da yükselir çünkü yüzey alanı artar.
Çektirdiğiniz kıymayı aynı gün içinde kullanmayacaksanız, hemen porsiyonlayıp derin dondurucuya koymalısınız. Dondurulan kıyma, -18°C’de yaklaşık 1-3 ay saklanabilir. Çözündükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.
Kasapta çektirmek daha hızlıdır ama hijyenine güvenmelisiniz. Evde kıyma makinesiyle çekmek, hijyen açısından daha güvenli ve ne eti kullandığınızı bilirsiniz.
Kıyma, taze etle ve tüketime en yakın zamanda çekilmelidir. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurarak saklayın.
Şunlara da göz atın: