Kestanenin Kolay Soyulması İçin Ne Yapmak Gerekir?

28 Kasım 2025, 12:22 tarihinde güncellendi.
Kestaneleri kolay soymak için önce her birinin üstüne küçük bir çizik atmak gerekir; bu, pişerken buharın sıkışmasını önler ve kabuğun çatlamasını sağlar. Haşlama veya fırında pişirme yöntemleri kabuğu yumuşatarak soyulmayı kolaylaştırır, pişen kestaneleri sıcak bezle sararak kısa bir süre bekletmek kabuğun gevşemesini artırır. Soyarken kesik yerlerinden başlayıp kabuğu ve iç zarını dikkatlice ayırmak, temiz ve bütün kestane elde etmeyi sağlar. Ayrıca, kestane biraz soğumuşsa tekrar ısıtarak soyulmasını kolaylaştırabilirsiniz.
Kestanenin Kolay Soyulması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kestaneleri kesmeden pişirmek kabuğun sert kalmasına ve soyulmasının zorlaşmasına yol açar. Fırında pişirme, hem kabuğu gevşetir hem de kestanenin aromasını artırır. Haşladıktan sonra hemen soymak yerine kısa bir süre bekletmek, kabuğun el ile kolayca ayrılmasını sağlar. Soyarken ince kahverengi zarın da çıkarılması, kestanenin tadını daha temiz ve lezzetli hâle getirir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo