Kereviz Tohumunu Ne İçin Kullanabilirsiniz?

Kereviz tohumu çok ilgi görmeyen baharatlar arasında yerini alır. İlgi görmeyen bu tohum yemeklerinize hiç beklemediğiniz lezzetler katabilir. Sizler için kereviz tohumu ne için kullanılır anlattık. İşte, kereviz tohumu ne için kullanılır:
Kereviz Tohumunu Ne İçin Kullanabilirsiniz?
10 Mart 2023, 15:28

Kereviz tohumu baharat dolabının isimsiz kahramanı mı? Muhtemelen değil. Çoğu "sahip olunması gereken" baharat listelerinde bile görünmüyor. Aslında, salata soslarından ıstakoz rulolarına kadar her şeyde sık sık konuk olarak görünse de kereviz tohumu temel gıda olarak kabul edilemez. Bunun yerine, bu lezzetli tohum, baharat dolabının arka girintilerinde kolayca göz ardı edilir ve krema tartarınıza eşlik eder. Ama daha önce gerçekten kereviz tohumu kullanmadıysanız, caydırılmayın. Kereviz tohumunun temel rolü geleneksel olarak destekleyici ve temel bir rol olsa da (sıradan bir kereviz sapı gibi), bu kullanışlı yardımcının tam çok yönlülüğü çok daha fazladır.

Belki de yakın zamanda kereviz tohumlarının sözde sağlık yararları hakkında bir video gördünüz ve baharatı diyetinize daha sık dahil etmeye karar verdiniz. Veya belki de gizli kereviz tohumu kavanozunuzun tozunu atmaktan heyecan duyuyorsunuz çünkü bu, baharatlı ayranla kızartılmış tavuğun yeni moda tarifindeki gizli içerik. Sıklıkla unutulan bu lezzet için baharat dolabınızı karıştırmanızın nedeni ne olursa olsun, eski kavanozunuzu yeni bir kavanoza atmak isteyebilirsiniz. (Kokusu olmayan bir baharatın tadı da olmayan bir baharat olduğu için, bir baharatın kokusunu kaybetmesinin muhtemelen iyi olmadığını unutmayın.) Bu nedenle, baharat rafınızı sıkı tutun çünkü üzerine bir astar almak üzeresiniz. Bu yeterince takdir edilmeyen baharatın erdemleri ve uygulamaları:

Kereviz Tohumu

Kereviz Tohumları Nelerdir?

Kereviz tohumları, Akdeniz bölgesine özgü yabani kerevizden (küçük boy olarak da adlandırılır) hasat edilir. Hepimizin bildiği ve sevdiği (ve bazen gizlice nefret ettiği) ticari süpermarket çeşitlerine benzer ancak daha güçlü bir tada sahiptirler. Cook's Country, "Tohumlar, hafif acı, sıcak kereviz tadında güçlü bir yumruk atıyor ve idareli kullanılmalıdır" diyor.

Bir baharat olarak kereviz tohumları, küçük (kabaca bir haşhaş tohumu büyüklüğünde) ve koyu kahverengi bir tonda olan ve ayrıca yeşilimsi bir renk aldıkları bir toz haline getirilmiş bütün kurutulmuş tohumlar olarak mevcuttur. Hangisini kullanmanız gerektiği, kerevizin (Apium graveolens) bir türevi olarak yemeğinize biraz doku katmak isteyip istemediğinize bağlıdır.

Maydanoz ailesinin (Apiaceae) bir üyesi olan kereviz tohumu, en geleneksel kullanımlarından bazılarında geleneksel kereviz yerine kullanılabilir. Kereviz aromasını lifli veya iri parçalar olmadan vermek istiyorsanız, bir sonraki dolgunuzda kereviz tohumu veya geleneksel Fransız mirepoix (havuç ve soğanla birlikte) veya Cajun "kutsal üçlü" (yanında) yerine çorba tabanı kullanmayı deneyin.

Kereviz Tohumuna Karşı Tuz

Karıştırması kolay olan kereviz tohumu, kereviz tuzundan farklıdır, çünkü kereviz tohumu sadece tohumlardan oluşur (öğütülmüş veya bütün), oysa kereviz tuzu, kereviz tohumuna 2:1 tuz karışımına sahiptir. Zor durumdaysanız, kereviz tohumu yerine kereviz tuzu kullanılabilir, sadece tarifteki tuz miktarını buna göre ayarladığınızdan emin olun ve tam tersi ise tam tersi. Kereviz tuzu için kereviz tohumu. Karıştırması çok daha zor olan kereviz pulları, taze kerevizin suyu alınmış saplarından ve yapraklarından oluşur ve kereviz tohumu ile birbirinin yerine kullanılabilir veya ham kereviz yerine kullanılabilir.

Kurutulmuş kereviz pulları lezzet için mükemmel bir ikame olsa da (kereviz tuzunun getirdiği ekstra sodyum olmadan), taze kerevizin ve onun küçücük tohumlarının en sevdiğiniz tariflere getirdiği gevrek dokusal unsurları kaçıracaksınız. Doku istiyorsanız kereviz pulları hareket etmez. Bununla birlikte, özellikle ağızda bıraktığı histen rahatsız değilseniz ve kereviz tohumlarınızın tadının etkisini büyütmek istiyorsanız, bütün tohumları satın alarak ve lezzeti en üst düzeye çıkarmak için pişirmeden hemen önce kullanmak üzere öğüterek başlayabilirsiniz.

Kereviz tohumu

Kereviz Tohumunu Başka Nelerde Kullanabilirim?

Çorbalar için aromatik, umami bakımından zengin bir temel oluşturmanın yanı sıra kereviz tohumu, patates, lahana salatası ve makarna salataları gibi piknik salatalarında popüler bir malzemedir. Lahana turşusunda, barbekü soslarında, salata soslarında, ev yapımı ketçapta ve smoothielerde de bulunur. Acılı yumurtalara, ızgara karideslere ve hatta Chicago tarzı sosisli sandviçlere (kereviz tuzu formunda) hafifçe serpilir. Bütün kereviz tohumları, baharat losyonlarına ve soslara, salamura sebze salamuralarına ve salatalara doku ve tat verir ve Bloody Mary kokteyllerinde klasik bir eklentidir.

Kereviz Tohumları: İkameler Ve Depolama

Elinizde kereviz tohumu veya kereviz tuzu yok mu? Her ½ çay kaşığı kereviz tohumu yerine 2 yemek kaşığı kıyılmış kereviz sapı kullanabilirsiniz. Veya dereotu tohumları, rezene tohumları veya kimyon tohumları (maydanoz ailesinin tüm üyeleri) eklemeyi deneyin. Kişniş de maydanoz ailesinden olmasına rağmen, lezzet profilinin kereviz tohumundan çok farklı (belirgin ve narenciye) olduğunu belirtmek önemlidir.

Tıpkı diğer birçok baharat gibi, kereviz tohumu da serin ve kuru bir yerde saklandığında en yüksek tazeliğini korur. Bu hassas tohum, doğrudan güneş ışığının dışında bile olsa, zamanla lezzetini kaybedebilir, bu nedenle, yıl işaretine ulaşmadan önce değiştirdiğinizden emin olun. Aslında, öğütülmüş baharatların çoğu o kadar uzun sürmez- sadece altı ay kadar. Artık bu küçük beygirin çok yönlülüğünü ve harikalarını bildiğinize göre, bir dahaki sefere kereviz tohumunu nasıl kullanacaksınız?

Şunlara da göz atın;

Hamilelikte kereviz yenir mi?

  1. Kereviz dondurulur mu?
  2. Kereviz nasıl saklanır?
  3. Kereviz nasıl hasat edilir?
  4. Kereviz hangi mevsimde yetişir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo