Kayseri Yağlamasının Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 12:17 tarihinde güncellendi.
Kayseri yağlaması (Şebit yağlaması), Kayseri mutfağının en özel ve emek isteyen yemeklerinden biridir. Hem lavaş benzeri ince hamuruyla hem de bol kıymalı sosuyla “Kayseri mantısının ablası” diye anılır. İşte lezzetli ve tam kıvamında bir yağlama yapmanın püf noktaları!
Kayseri Yağlamasının Püf Noktaları

Kayseri yağlamasında şebit ekmekleri ince ama yırtılmayacak kıvamda açılıp hafif pişirilmelidir. Kıymalı harç sulu bırakılmalı ki ekmekler sosu güzelce çeksin. Kat kat dizilip aralarına bol harç sürülerek, yanında sarımsaklı yoğurtla sıcak servis edilmelidir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo