Yağlamanın hamuru un, su ve tuz ile hazırlanır. Kat kat açılan hamurlar arasına tereyağı veya sıvı yağ sürülür. Pişen yağlama yoğurt ve kızdırılmış salça sosu ile servis edilir.

Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 çay kaşığı tuz

İç harç için:
- 250–300 g kıyma (tercihen dana veya kuzu)
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1–2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz, karabiber, isteğe bağlı kırmızı toz biber

Üzeri için (servis ve sos):
- Yoğurt
- Sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda ezilir)
- Salça (domates veya biber salçası)
- Sıvı yağ veya tereyağı (salça sosunu kavurmak için)
Şunlara da göz atın:
- Yağlama Yaparken Kaçırmamanız Gereken İpuçları
- Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif