Kayseri yağlamasında kullanılan şebit hamuru klasik olarak yoğurtsuz hazırlanır. Ev yapımı yorumlarda kimi zaman yoğurt eklenerek daha farklı bir doku elde edilir. Ancak yöresel ve otantik tarifte yoğurt bulunmaz.

- Klasik tarifte hamur sadece un, su, tuz ve maya ile yoğrulur; yoğurt kullanılmaz.
- Yoğurtsuz hamur, lavaş gibi ince açıldığı için yağlamanın asıl özelliğini verir.
- Bazı ev yapımı tariflerde hamurun daha yumuşak ve lezzetli olması için az miktarda yoğurt eklenebilir.

- Geleneksel Kayseri usulü tarifte yoğurt bulunmaz; bu ekleme daha çok modern yorumlarda görülür.
- Sonuç olarak: Orijinal Kayseri yağlamasında yoğurt yoktur ama isteyen damak tadına göre koyabilir.
Şunlara da göz atın:
- Hazır Lavaştan Yağlama Yapılır Mı?
- Kayseri Yağlamasının Püf Noktaları
- Kayseri Yağlamasının İçinde Neler Var?
- Yağlama Malzemeleri Nelerdir?