ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KAVURMALI TARİFLER: KURBAN BAYRAMI'NDA KAVURMA İLE YAPABİLECEĞİNİZ 10 NEFİS TARİF

KAVURMALI TARİFLER: KURBAN BAYRAMI'NDA KAVURMA İLE YAPABİLECEĞİNİZ 10 NEFİS TARİF

Kavurmalık etten ne yapılır? Kavurma yemeğe konur mu? İşte, Kurban Bayramında afiyetle yiyebileceğiniz birbirinden lezzetli ve pratik 10 kavurmalı tarif:
Kavurmalı Tarifler: Kurban Bayramı'nda Kavurma İle Yapabileceğiniz 10 Nefis Tarif

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayram yemekleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Bayramda sık sık tüketilen kavurma ile hangi yemekleri yapabileceğinizi bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz. 'Kavurmalık etten ne yemek yapılır?' diye merak edenler için, en lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, bayram sofralarını ziyafete dönüştürecek, tadı damağınızda kalacak 10 farklı kavurmalı tarif:



Malzemeler;

  • 150 gr kavurma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir fiske karabiber 


Yapılışı: Isıttığımız çelik veya bakır tavada tereyağını eritip ince ince doğradığımız soğanları kavuralım. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında küp küp doğradığımız kavurmayı ekleyelim ve 2 dakika kısık ateşte kavuralım. Ardından yumurtaları kıralım tuz ve karabiberini atıp 4-5 dakika pişirelim.  



Malzemeler;

  • 100 gr Kavurma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kereviz sapı (isteğe göre)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 


Yapılışı: Soğan, havuç, pırasa, sarımsak ve kereviz sapını güzelce yıkayalım ve küçük küpler halince doğrayalım. Kavurmayı küçük parçalar halinde doğrayıp, tencereye alarak kısık ateşte yağı çıkana kadar kavuralım. Doğradığınız sebzeleri ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domates salçasını sebzelerin üzerine ekleyerek kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavuralım. Mercimekleri ve tavuk suyunu ekleyelim. 35-40 dakika kadar kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim. Mercimekler pişmeden yemeğin suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Tuz ve biberini ekleyerek servis yapalım. 



Malzemeler;

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 gr kavurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 su bardağı su 


Yapılışı: Tereyağını tencereye alıp üstüne ince kıydığınız biberleri ve sarımsakları ilave ederek 2-3 dakika kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kavuralım. Nohutları ve kavurmayı ekleyerek kavurmanın yağı eriyinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavuralım. Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte kavurmalı nohut suyunu çekinceye kadar pişirelim, sıcak servis edelim. Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • Hamur için:
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • Yarım Paket Yaş maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Aldığı Kadar Ilık Su
  • İç harcı için:
  • 250 Gram Kavurma
  • 3 Büyük Boy Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 3 Yeşil Biber
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Çorba Kaşığı Domates Konservesi
  • 1 yemek kaşığı Sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam Karabiber
  • Bir tutam Kekik
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı 


Yapılışı: Hamuru için karıştırma kabına unu alalım ortasını açarak içine mayayı atalım. Kenarlarına tuzu serpiştirdikten sonra alabildiği kadar ılık su ile yaklaşık 10 dakika yoğuralım ve 30 dakika dinlenmeye alalım. İç harcı için soğanları ve sarımsağı incecik doğrayıp sıvıyağda kavuralım. Ardından üzerine doğranmış biberleri ve kavurmaları da ekleyerek kavurma yağını salana dek 5 dakika daha kavuralım. En son salçayı, domates sosunu, tuzunu ve kekiğini de ekleyerek kısa bir süre daha kavuralım. Mayalanan hamurumuzu 9 bezeye bölelim ve 15 dakika daha dinlendirelim. Ardından bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. İçine soğumuş olan iç harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatalım. Yanmaz tavada ya da iki tarafını da pişirelim. Pişen gözlemelere henüz sıcakken tereyağı sürüp servis edelim. 



Malzemeler;

  • 2 adet tortilla (lavaş) ekmeği
  • 250 gram kavurma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 6 dilim çedar peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber 


Yapılışı: Soğanı incecik halka halka doğrayalım. Dolmalık kırmızı ve sarı biberi ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince julyen doğrayalım. Tavaya soğanları ve zeytinyağını alalım. 2 dakika kadar yüksek ateşte soteleyip Jülyen doğradığınız biberleri de ekleyerek biberler pişinceye kadar sotelemeye devam edelim. Biberler pişince içine kavurmaları ekleyelim. Biraz tuz ve karabiber ekleyelim. Ocaktan aldığınız tavaya süzüp yıkadığımız fasulyeleri ekleyip karıştıralım. Lavaşı tost makinasına alalım, üzerine hazırladığınız harcın yarısını yayalım. Harcın üzerine 3 dilim çedar peyniri dizelim. Lavaşı ikiye katlayalım ve tost makinasında lavaş kızarıp peynir eriyinceye kadar pişirelim. Pişen Quesadilla’yı sıcakken üçgen dilimleyip süzme yoğurt ve ekşi krema ile servis edelim. 



Malzemeler;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gr kavurma
  • 1,5 su bardağı karışık garnitür (patates, havuç, bezelye)
  • 2 su bardağı et suyu+1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 


Yapılışı: Pirinci 1-2 su yıkayalım ve derin bir kap içine alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip 30 dakika kadar dinlendirelim. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp eritelim. Üzerine süzdüğünüz pirinçleri ilave ederek pirinçler şeffaf bir renk alıncaya kadar kavuralım. Garnitürü ve küp küp doğradığınız kavurmayı, et suyunu ve suyu ilave ederek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ocaktan alıp demlenmeye bırakalım. Sıcakken servis edelim. Servis ederken üzerine dereotu ya da maydanoz ilavesi yapabilirsiniz. 



Malzemeler;

  • Hamur için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar un
  • İçi için:
  • 100 gr kavurma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe göre çedar peyniri)
  • Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam 


Yapılışı: Süt, su, maya, şeker, yağ ve tuz karıştıralım. Alabildiği kadar un ilave edip 10 dakika yoğuralım. 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Kavurma, kaşar peyniri ve küçük küçük doğranan kırmızı biber karıştıralım ve bir iç harç elde edelim. Mayalanan hamuru un yardımı ile dikdörtgen şeklinde açalım. İçine harçtan koyup rulo haline getirelim. Yağlı kalıp serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 15 dakika tepsi mayasına bırakalım. 200 derece ısınmış fırında üzeri nar gibi olana dek pişirelim ve biraz ılıdıktan sonra dilimleyerek servis edelim. 



Malzemeler;

  • Hamur için:
  • 10 gram yaş maya
  • 2 çay bardağı su
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 tutam şeker
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • İç harcı için:
  • 200 gr kavurma
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzerini yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı 


Yapılışı: Hamurun malzemelerini bir yoğurma kabına alalım ve 10 dakika boyunca dinlenmeden yoğuralım. Hamurumuz sakız kıvamında esnek bir hamur olmalıdır. 6 parçaya ayıralım ve 30 dakika dinlendirelim. Her bir bezeyi fırın tepsimize göre ince uzun açalım ve ortasına kavurmayı ekledikten sonra kenarlarını kıvıralım. 200 derece fırında 10 dakika pişirelim. 10. dakikada çıkaralım ve üzerine kaşar serpip geri fırına atalım 5 dakika daha piştikten sonra servise hazırdır.