Karpatka, kabarık choux hamuru ile hazırlanıp iki kat halinde birleştirilen klasik bir pastadır. Arasında tereyağıyla zenginleştirilmiş yoğun bir vanilya kreması bulunur. Kreması sayesinde hem hafif hem de tatlı bir lezzet dengesi sunar. Servis öncesi üzerine serpiştirilen pudra şekeri tatlıya son dokunuşu yapar.
Bu hamur profiterol / ekler hamurunun aynısıdır ve şu malzemelerden oluşur:
Bu hamur iki parça olarak pişirilir ve pastanın alt–üst katlarını oluşturur.
Pastanın içini tamamen dolduran yumuşak krema şu malzemelerden yapılır:
Bu krema, koyulaştırılmış muhallebinin tereyağıyla birleştirilmesiyle hazırlanır ve Karpatka’nın karakteristik yoğun ama hafif, tereyağlı vanilya aromalı iç dolgusunu oluşturur.
İki kat pate a choux hamuru + arasına sürülen tereyağlı vanilyalı muhallebi kreması. Üzerine de servis sırasında pudra şekeri serpilir.
Şunlara da göz atın: