Karnabahar Unu Nedir, Mutfağınızda Bulunmalı Mı?

Karnabahar unu, karnabahar ile hazırlanan bir çeşit undur. Un yerine tariflerin içerisinde kullanılabilir. Peki karnabahar unu mutfağınızda bulunmalı mı? İşte, karnabahar unu nedir, mutfağınızda bulunmalı mı:
Karnabahar Unu Nedir, Mutfağınızda Bulunmalı Mı?
12 Ocak 2024, 14:17

Karnabahar unu, karnabahar ile hazırlanan bir çeşit undur. Glutensiz olması ve bitki temelli bir un olması tercih edilmesinin sebeplerinden biridir. Peki karnabahar unu gerçekten buğday ununun yerine iyi bir alternatif midir? Bu, hedeflerinizin ne olduğuna bağlı.

Buğday ununun unlu mamullerde bu kadar yaygın kullanılmasının nedeni gluten içermesidir. Glutenin esnekliği, çok çeşitli ekmeklerin ve diğer tatlı ve tuzlu fırın ürünlerinin lezzetli dokusundan ve yapısından sorumludur. Geleneksel olmayan unlar kullanıyorsanız ve bunların geleneksel unlarla aynı tat ve davranışa sahip olmasını bekliyorsanız muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

Ancak karnabahar unuyla ilgileniyorsanız, bunu muhtemelen glütensiz veya keto gibi farklı bir diyete geçiş yaptığınız için yapıyorsunuzdur; bu durumda karnabahar unu, lezzetli yemekler için iyi bir seçenektir. Karnabahar unu aynı zamanda karbonhidrat alımını azaltmak isteyen herkes için de harikadır. Karnabahar ununu stoklama kararı onu kullanıp kullanmayacağınıza bağlıdır. Eğer keto diyetine kararlıysanız veya aklınızda başka bir sağlık hedefi varsa karnabahar unu harikadır. Sadece gelişigüzel ilgileniyorsanız, tadı ve dokusu onu yeterince sık kullanmanıza engel olabilir.

karnabahar

Karnabahar Unu Seçerken Beslenme Ve Lezzet Ne Kadar Önemli?

Karnabahar ununun tercih edilme nedenlerini sıralayacak olursak beslenme listenin başında gelir. 1 bardak çok amaçlı un için, karnabahar ununda 72 gram karbonhidrat alırken, 95 gram karbonhidrat elde edersiniz. Vitamin ve minerallere gelince, karnabahar unu iyi bir C vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir kaynağıdır. Karnabahar unu da protein ve lif bakımından daha yüksektir. Çok amaçlı un 13 gram protein ve 3 gram lif içerirken, karnabahar unu 28 gram protein ve 12 gram lif içerir. Karnabahar ununun çok daha pahalı olduğunu unutmayın.

Dikkate alınması gereken son şey tattır. Karnabahar unu, kurutulmuş, öğütülmüş karnabahardan yapılır. Bu nedenle tadı karnabahar gibidir ve yaptığınız şeyi ısırdığınızda bu açıkça görülecektir. Bitkisel bir tattan hoşlanıyorsanız karnabahar unu tam olarak aradığınız şey olabilir, ancak tatlı tarifleri için belki de istediğiniz şey değildir. Ancak pizza hamuru, ev yapımı krakerler, tortillalar ve benzerleri en önemli adaylardır. Ne pişirip pişirdiğinize bağlı olarak cüzdanınızı çıkarmadan önce bir kez daha düşünmek isteyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Karnabahar nasıl dondurulur?
  2. Karnabahar nasıl saklanır?
  3. Karnabahar hangi mevsimde yetişir?
  4. Karnabaharın besin değerleri nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo