İtalyan Mantısının Adı Nedir?

28 Kasım 2025, 16:37 tarihinde güncellendi.
Türk mutfağında mantı denildiğinde Kayseri’den Sinop’a uzanan pek çok çeşitle karşılaşırız. İtalya’da ise bu lezzetin karşılığı ravioli, tortellini, cappelletti ve agnolotti gibi farklı isimlerle karşımıza çıkar. Peki, İtalyan mantısının adı nedir? İşte merak edilen detaylar.
İtalyan Mantısının Adı Nedir?

İtalyan mutfağında mantı denilince çoğunlukla ravioli akla gelse de, aslında bu lezzetin pek çok farklı yorumu vardır. Kuzeyden güneye her bölgede farklı bir biçim kazanan ravioli, tortellini, cappelletti ve agnolotti çeşitleri; yalnızca hamur ve iç harçla değil, aynı zamanda bulundukları bölgenin kültürünü de sofralara taşır. Peki, İtalyan mantısının adı nedir? İşte yanıtı.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo