Çin Mantısı Adı Nedir?

28 Kasım 2025, 16:02 tarihinde güncellendi.
Çin mantısı genellikle jiaozi veya wonton olarak adlandırılır. İnce açılmış hamurun içine kıyma, sebze ve baharatlarla hazırlanan dolgu konur. Haşlama, buharda pişirme veya kızartma yöntemleriyle servis edilir, genellikle soya sosu veya çorba ile yenir.
Çin Mantısı Adı Nedir?

Çin mantısı, Çin’de genellikle jiaozi olarak adlandırılır. İnce hamurun içine kıyma ve sebze dolgusu konur. Haşlanarak, buharda veya kızartılarak servis edilir.

çin mantısı

Adı

Çin’de en yaygın adı Jiaozi’dir; bazen wonton da kullanılır, özellikle çorbalarda.

Hamuru

İnce açılmış buğday unundan yapılan hamurun içine çeşitli dolgular konur.

çin mantısı

İç malzeme

Genellikle kıyma (tavuk veya karışık), sebze, soya sosu ve baharatlarla hazırlanır.

Pişirme yöntemleri

Haşlama, buharda pişirme veya kızartma şeklinde yapılabilir.

çin mantısı

Tüketim şekli

Soya sosu, sirke veya acılı soslarla servis edilir; çorba olarak da sunulabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Çin Böreği İçinde Ne Var?
  2. Çin Böreği Yapmanın 10 Püf Noktası
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo