İşkembe Dolması İçine Ne Konur?

28 Kasım 2025, 21:36 tarihinde güncellendi.
İşkembe dolması, Türk mutfağına ait geleneksel sakatat yemeklerinden biridir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu mutfağında tüketilir. Gelin, işkembe dolması yapımında kullanılan malzemelere birlikte göz atalım.
İşkembe Dolması İçine Ne Konur?

Koyun ya da kuzunun midesinin bir parçası olan işkembe, temizlenip yıkanır ve iç harçla doldurularak pişirilir. Dolma yapılırken genellikle işkembenin kese gibi olan bölümleri tercih edilir. İşkembe dolması, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sık yapılan bir yemektir. Bayramlarda, düğünlerde ya da özel sofralarda ikram edilir. Hem sakatatın kendine özgü aroması hem de iç harcın baharatlı lezzetiyle oldukça doyurucu ve besleyici kabul edilir.

''İşkembe temizleme yöntemleri, soğan dolmasının içine ne konur ve kabak çiçeği dolmasının içine ne konur?'' başlıklı içeriklere de göz atın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo