Pekmez türleri farklı besin değerlerine ve faydalara sahip olduğu için tüketim zamanları da buna göre değişebilir. İşte bazı pekmez çeşitleri ve hangi zamanlarda tüketilebileceğine dair bilgiler!
Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için üzüm pekmezi tüketilebilir. Enerji verdiği için spor öncesi veya gün içinde yorgunluğu gidermek için de iyi bir tercihtir.
Kansızlık (anemi) problemi olanlar tüketebilir. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geldiği için kışın soğuk algınlığı dönemlerinde önerilir.
Akciğer sağlığına faydalı olduğu için gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Balgam söktürücü etkisi olduğundan kışın veya sigara kullananlar için idealdir.
Bronşit, astım ve öksürüğe iyi geldiği için kış aylarında gece yatmadan önce tüketilebilir. Mide dostudur, hazımsızlık yaşayanlar yemeklerden önce alabilir.
Mide rahatsızlıkları için genellikle bir kaşık tüketilir. Bağırsak problemleri için yemeklerden önce tercih edilebilir.
Günlük enerji ihtiyacını karşılamak için kahvaltıda veya tatlı olarak tüketilebilir. Vücuda hızlı enerji sağladığı için sporcular için ideal olabilir.
Not: Mide hassasiyeti olanlar için yemeklerden sonra pekmez tüketmek daha iyi olabilir. Fazla tüketim kan şekerini hızlı yükseltebileceği için ölçülü olmakta fayda var.
Yazar: Diyetisyen Serenay Bender
Şunlara da göz atın: