Gerçek bir hamburgerin lezzeti, en çok kullanılan et türüne ve etin yağ oranına bağlıdır. İyi bir hamburger köftesi; sulu, aromatik ve yumuşak olmalı. Bu da ancak doğru et seçimiyle mümkün olur. En iyi hamburger köftesi %80 et + %20 yağ oranı ile yapılır. Et taze çekilmeli, köfte yoğrulurken fazla sıkılmamalıdır.
''Hamburger ekmeği malzemeleri, hamburger ekmeği hangi unla yapılır ve hamburger yapmanın püf noktalarına'' göz atın.
Hamburger için en ideal et parçasıdır. Etin içinde doğal olarak %20 civarında yağ bulunur. Yağ oranı sayesinde köfte hem sulu hem de lezzetli olur. Sinir ve zar oranı düşük olduğu için kolay çekilir, yoğurulduğunda dağılmaz.
Etin lezzetli ve aromatik kısmıdır. Döşle karıştırıldığında mükemmel sonuç verir. Sadece antrikottan yapılırsa biraz daha yoğun aromalı ve etli bir hamburger elde edilir.
Yağ oranı yüksektir, bu da köfteyi çok sulu yapar. Döş veya kontrfileyle karıştırılarak kullanılabilir. Izgarada pişirildiğinde karamelize dış yüzey oluşur, içi yumuşacık kalır.
Bonfileye göre daha ekonomik, lezzet olarak da daha güçlüdür. Ancak yağ oranı düşük olduğu için mutlaka döş veya kaburga etiyle karıştırılmalıdır.
Daha hafif bir hamburger isteyenler için uygundur. Tavuk but eti tercih edilirse köfte daha sulu olur. Tavuk göğsü kullanılırsa biraz zeytinyağı eklemek gerekir, yoksa kuru olur.