Gül Böreği Yapmak İçin 4 İpucu

28 Kasım 2025, 13:08 tarihinde güncellendi.
Gül böreği, Türk mutfağının en sevilen börek çeşitlerinden biridir. Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu böreğin yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, gül böreği yapmanın ipuçlarına birlikte göz atalım.
Gül Böreği Yapmak İçin 4 İpucu

Gül böreği, ismini şeklinden alan bir börek çeşididir. Türk mutfağında çok sevilen bu börek, peynir, kıyma, patates, ıspanak ve pazı gibi farklı iç harçlarla hazırlanabilir. Yufka, rulo şeklinde sarılır ve kıvrılarak gül şekli verilir. Genellikle fırında ya da tavada pişirilir. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken tüketilir. 

Püf noktalarına geçmeden önce, ''Laz böreği yanına ne gider?, Tepsi böreği püf noktaları ve Kol böreği püf noktalarına'' da göz atabilirsiniz.

Gül Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo