Granola Nasıl Yapılır?

Granola nasıl yapılır? Granola nasıl saklanır? Sizlere 2 farklı gronola tarifi ve granola saklama yöntemlerini anlattık. İşte, granola nasıl yapılır:
Granola Nasıl Yapılır?
18 Temmuz 2022, 15:41

Granola son zamanların popüler kahvaltılıklarından biridir. Genellikle hazır şekilde marketlerde satılır. Ancak yapımı oldukça kolaydır ve evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Evde hazırlarken farklı versiyonlar ile damak tadınıza göre malzemeler ile hazırlayabilirsiniz. İşte, granola nasıl hazırlanır ve saklanır:


Granola Tarifleri

  1. Klasik Granola

Malzemeler:

  1. 775 gr yulaf ezmesi
  2. 225 gr fındık (badem, ceviz vb.)
  3. 225 gr tohum (kabak, ayçiçeği vb.)
  4. 225 gr diğer kuru malzemeler (hindistan cevizi pulları, darı, buğday patlağı  vb.)
  5. 120 mL yağ bitkisel yağ türleri
  6. 120 mL tatlandırıcı bal, akçaağaç şurubu vb.
  7. Tatlandırmak için kuru meyveler
  8. Damak tadınıza göre baharatlar


  1. Hindistan Cevizli Kajulu Granola

Malzemeler:

  1. 775 gr yulaf ezmesi
  2. 225 gr badem
  3. 225 gr kaju
  4. 170 gr hindistan cevizi
  5. 30 ml bal
  6. 60 ml bitkisel yağ
  7. 1 çimdik tuz
  8. 220 gram kuru üzüm


Klasik Granola Nasıl Yapılır?


  1. Büyük bir kaseye yulaf ezmesi ekleyin. Diğer kuru malzemelerinizi yulafla birleştirin. Her şeyi bir araya getirmek için bir tahta kaşık veya elinizi kullanın.
  2. Islak malzemelerinizi orta boy bir kapta karıştırın. Bu tarifte ıslak malzemeler toplam 240 mL oluşturuyor ve yarısı sıvı yağ yarısı sıvı tatlandırıcı olmalıdır. Yağı ve tatlandırıcıyı orta boy bir kaseye dökün, ardından tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve birleştirin. Orta boy kasenin içindekileri büyük kaseye dökün ve ıslak ve kuru malzemeleri iyice karıştırmak için tahta kaşık veya elinizi kullanın.
  4. Fırınınızı önceden ısıtın ve granolayı kenarlı bir fırın tepsisine ekleyin. Fırınınızı 150 °C’de ayarlayın. Önceden ısıtılırken, granolanızı kenarlı bir fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın.
  5. Her 15 dakikada bir karıştırarak granolayı yaklaşık 45 dakika pişirin. Her 15 dakikada bir granolayı fırından çıkarın, tahta kaşık veya silikon spatula ile karıştırın, tek kat olacak şekilde düzeltin ve tekrar fırına verin. 30 dakika sonra her 5 dakikada bir pişip pişmediğini kontrol edin. Altın kahverengi olduğunda iş bitmiş demektir.
  6. Kurutulmuş meyve, diğer eklentiler veya istediğiniz baharatlarla karıştırın. Granolayı yaklaşık 5-10 dakika soğumaya bırakın, ardından büyük bir kaseye alın. İstediğiniz kadar kuru meyveyi karıştırın.


Hindistan Cevizli Kajulu Granola Nasıl Yapılır?

  1. Fırını önceden ısıtırken kuru malzemeleri karıştırın. Fırını 121 °C’de ayarlayın, ardından büyük bir kase alın ve kuru malzemeleri bir tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın.
  2. Islak malzemeleri (artı tuzu) orta boy bir kapta birleştirin. Sıvıları ve tuzu kuru malzemelerden ayrı bir kaba alıp tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Islak ve kuru malzemeleri birlikte iyice karıştırın. Orta boy kase ıslak malzemeleri büyük kase kuru malzemelere dökün, ardından elinizle veya tahta kaşıkla karıştırın. Kuru malzemeler ile birlikte bal ve yağ karışımını da ekleyin.
  4. Granolayı bir tepsiye dökün ve yaklaşık 75 dakika pişirin. Kenarlı bir fırın tepsisi kullanın ve granolayı eşit şekilde yayın. Her 15 dakikada bir, tavayı fırından çıkarın ve eşit şekilde kızarması için granolanın etrafında karıştırın. 1 saat sonra, fazla kahverengi olmadığından emin olmak için granolayı sık sık kontrol edin. Altın kahverengi olduğunda hemen çıkarın.
  5. Karışım soğuyunca 225 gr kuru üzüm ilave edin. 5-10 dakika soğuduktan sonra granolayı geniş bir kaseye alın. Ardından kuru üzümleri karıştırın.
  6. Bu granola biraz ılık bir tada sahiptir, ancak oda sıcaklığına kadar tamamen soğuyana kadar kapalı bir kapta saklamayın.
  7. Soğuduktan sonra kapalı bir kaba alabilirsiniz.


Granola Nasıl Saklanır ve Servis Edilir?

  1. Tamamen soğutulmuş granolayı hava geçirmez bir kapta saklayın. Vidalı kapaklı bir cam kavanoz, granola saklamak için harikadır, ancak fermuarlı bir torba da işi yapacaktır. Önce granolanın tamamen soğuduğundan emin olun.
  2. Sıcak granola, mühürlü kabın içindeki nemi serbest bırakarak granola'nın enfes çıtırlığını bozar.
  3. Granolayı kapalı olarak serin ve kuru bir yerde 1 aya kadar saklayın. Kileriniz granolanızı saklamak için harika bir yerdir. Her kullanımdan sonra ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun.
  4. Granolayı isterseniz yoğurtla, isterseniz süt ile birlikte tüketebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Granola Tarifleri
  2. Yulaf Tarifler
  3. Glutensiz tatlı tarfileri
  4. Muffin tarifleri


Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo