Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Fransız tostu yapmak için ekmek dilimleri önce yumurta ve süt karışımına batırılır. Kızgın tavada her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirilir. Tarçın veya vanilya eklemek tatlı bir aroma katabilir. Sıcak servis edildiğinde kahvaltıda çok lezzetli bir seçenek olur.
Bir kasede yumurta, süt, vanilya, şeker, tarçın ve tuzu çırpın.
Ekmek dilimlerini bu karışıma her iki tarafı iyice batacak şekilde bulayın.
Tavayı orta ateşte ısıtın, biraz tereyağı veya yağ ekleyin. Ekmek dilimlerini tavaya koyun ve her iki tarafı altın rengi olana kadar 2-3 dakika kadar kızartın.
Sıcak servis edin. Üzerine bal, akçaağaç şurubu, pudra şekeri veya taze meyve ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: