Fırınlanmış Şeftali Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 13:50 tarihinde güncellendi.
Fırınlanmış şeftali yapmak için şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine biraz bal veya şeker serpip tarçınla tatlandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fırınlanmış Şeftali Nasıl Yapılır?

Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Üzerlerine bal ve tarçın gezdirin. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

ızgara şeftali

  1. Şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesik yüzlerini yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  2. Üzerine biraz bal veya esmer şeker serpip tarçınla tatlandırın, isteğe göre küçük tereyağı parçaları ekleyin.

ızgara şeftali

  1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika pişirerek yumuşak ve karamelize olana kadar fırınlayın.

Şunlara da göz atın:

  1. Izgara Şeftali Nasıl Yapılır?
  2. Konsantre Şeftali Suyu Yapmanın 5 Püf Noktası
  3. Şeftalili Kek Borcamda Olur Mu?
  4. Şeftalili Kek Kaç Dakikada Pişer?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo