Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Üzerlerine bal ve tarçın gezdirin. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

- Şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesik yüzlerini yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine biraz bal veya esmer şeker serpip tarçınla tatlandırın, isteğe göre küçük tereyağı parçaları ekleyin.

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika pişirerek yumuşak ve karamelize olana kadar fırınlayın.
Şunlara da göz atın:
- Izgara Şeftali Nasıl Yapılır?
- Konsantre Şeftali Suyu Yapmanın 5 Püf Noktası
- Şeftalili Kek Borcamda Olur Mu?
- Şeftalili Kek Kaç Dakikada Pişer?