Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu

Evde mantar pişirirken hem lezzetini artırmak hem de sağlıklı bir sonuç elde etmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. İşte mantar pişirmeden önce bilmeniz gereken 5 ipucu!
Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu
30 Nisan 2025, 15:27

Mantar pişirirken lezzeti kaçmasın istiyorsanız işe doğru temizlemekle başlayın. Yıkamak yerine silin, tavayı kalabalıklaştırmayın ve tuzu en sona bırakın. Bu şekilde; hem kıvamı hem tadı şahane olur. İşte mantar pişirmeden önce dikkat edilmesi gerekenler!

mantar

Mantarları yıkamak yerine silin

Mantarlar süngerimsi yapıda oldukları için fazla su çekerler. Bu da pişirirken sulanmalarına ve kıvamlarının bozulmasına neden olur. Temizlemek için nemli bir bezle ya da kağıt havluyla silmek en iyi yöntemdir.

Mantarları aynı boyda doğrayın

Pişirme süresinin eşit olması için mantarları benzer boyutlarda doğramaya dikkat edin. Böylece hepsi aynı anda pişer ve bazıları yanarken bazıları çiğ kalmaz.

mantar

Tavayı önceden ısıtın

Soğuk tavada mantar pişirmek, suyunu salmasına neden olur. Yüksek ısıda ve önceden ısıtılmış tavada mantarlar hızlıca mühürlenir ve lezzetini içinde tutar.

Kalabalık yapmayın: Tavayı doldurmayın

Tavada çok fazla mantar olursa buharda pişerler ve kıtır kıvam yerine yumuşak olurlar. Gerekirse birkaç parti halinde pişirin.

mantar

Baharatları ve tuzu sona bırakın

Tuzu baştan eklerseniz mantar su salmaya başlar. Bu da sulu ve lastik gibi bir dokuya neden olur. Tuzu ve baharatları pişirme işleminin sonuna doğru eklemek daha iyi sonuç verir.

Şunlara da göz atın:

  1. İstiridye Mantarı Pişirme Yöntemleri
  2. Biftek Mantarı Nasıl Pişirilir?
  3. Mantar Temizleme Yöntemleri ile İpuçları
  4. İmparator Mantarı Nasıl Pişirilir?
  5. Mantarla Yoğurt Yenir Mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo