Mantar pişirirken lezzeti kaçmasın istiyorsanız işe doğru temizlemekle başlayın. Yıkamak yerine silin, tavayı kalabalıklaştırmayın ve tuzu en sona bırakın. Bu şekilde; hem kıvamı hem tadı şahane olur. İşte mantar pişirmeden önce dikkat edilmesi gerekenler!
Mantarlar süngerimsi yapıda oldukları için fazla su çekerler. Bu da pişirirken sulanmalarına ve kıvamlarının bozulmasına neden olur. Temizlemek için nemli bir bezle ya da kağıt havluyla silmek en iyi yöntemdir.
Pişirme süresinin eşit olması için mantarları benzer boyutlarda doğramaya dikkat edin. Böylece hepsi aynı anda pişer ve bazıları yanarken bazıları çiğ kalmaz.
Soğuk tavada mantar pişirmek, suyunu salmasına neden olur. Yüksek ısıda ve önceden ısıtılmış tavada mantarlar hızlıca mühürlenir ve lezzetini içinde tutar.
Tavada çok fazla mantar olursa buharda pişerler ve kıtır kıvam yerine yumuşak olurlar. Gerekirse birkaç parti halinde pişirin.
Tuzu baştan eklerseniz mantar su salmaya başlar. Bu da sulu ve lastik gibi bir dokuya neden olur. Tuzu ve baharatları pişirme işleminin sonuna doğru eklemek daha iyi sonuç verir.
Şunlara da göz atın: