Ev yapımı waffle hazır market wafflelarından çok daha iyidir. Tek sorun, dondurulmuş waffle'ların çok daha kullanışlı olmasıdır. Ancak, dondurmak ve sonraya saklamak amacıyla büyük miktarda waffle hazırlamak için bir saat kadar harcarsanız bu sorun çözülebilir. Ancak waffle'ları dondurmayı planlıyorsanız waffle'ların şeklini kaybetmemesi (örneğin üst üste yığılması ve ezilmesi) için bunu doğru şekilde yapmanız önemlidir.
İlk olarak, waffle'ları dondurucunun yakınına koymadan önce (tercihen bir soğutma rafında) soğumaya bırakmanız önemlidir. Tamamen soğuduktan sonra waffle'ları bir fırın tepsisine koyun ve tepsiyi yaklaşık iki saat veya waffle'lar sertleşene kadar dondurucuya yapıştırın. Dondurucuda yer kaplamaması için her waffle arasına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin. Bir buzdolabı poşetinde birleştirdikten sonra saklayabilirsiniz.
Ardından, bu waffle'ları yeniden ısıtmanın zamanı geldiğinde, kalan waffle'ları yeniden ısıtmak ve çıtır tutmak için onları ekmek kızartma makinesine koymanızı öneririz.
Kendi ev yapımı waffle'ınızı yapmak söz konusu olduğunda, öncelikle iyi bir tarife ihtiyacınız var. Ancak iyi bir tarife sahip olmanın ötesinde, waffle'larınızın mümkün olduğu kadar lezzetli olmasını sağlamak için aklınızda tutabileceğiniz bir sürü başka ipucu var. Örneğin, yumurta aklarını ayırmak ve yumurta aklarını çırpmak için fazladan zaman ayırmak, waffle'larınızın ekstra kabarık ve restoran kalitesine daha yakın olmasını sağlayacaktır. Yumurtalardan bahsetmişken, onları kullanmadan önce oda sıcaklığında olduklarından emin olmalısınız. Bunları hızlı bir şekilde oda sıcaklığına getirmek için, yaklaşık 10 dakika boyunca bir kase ılık suya koyabilirsiniz.
Ek olarak, süper çıtır waffle'lar elde etmek için tereyağı yerine yağı (bitkisel yağ gibi) tercih etmek isteyeceksiniz; bunun nedeni, tereyağının su içermesi ve nemin, oluşmasını istediğimiz kahverengi kabuğun önüne geçmesidir. Ayrıca, hamuru dökmeden önce waffle makinesinin oldukça sıcak olduğundan emin olun.
Şunlara da göz atın;