Çocuklara Özel Ev Yapımı Şekersiz Dondurma Tarifleri: 5 Nefis Tarif

Şekersiz dondurma nasıl yapılır? Şekersiz dondurma çeşitleri nelerdir? İşte, çocuklarınıza gönül rahatlığıyla verebileceğiniz, birbirinden pratik 5 şekersiz dondurma tarifleri:
Çocuklara Özel Ev Yapımı Şekersiz Dondurma Tarifleri: 5 Nefis Tarif
24 Nisan 2024, 22:34

Yaz aylarının en lezzetli sembollerinden biri olan dondurmayı kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle çocukların çok sevdiği bu lezzeti, tamamen doğal malzemeler ile hazırlayarak daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. İşte, çocuklara özel ev yapımı 5 şekersiz dondurma tarifi:

  1. Muzlu Dondurma


Malzemeler;

  1. 3 adet muz
  2. 1 çay kaşığı tarçın
  3. 2 yemek kaşığı süt
  4. 1 tatlı kaşığı bal


Yapılışı: Muzların kabuklarını soyun, dilimleyin ve dondurucuda 1 gün bekletin. Dondurucudan çıkan muzları rondoya alın. Tarçın, süt ve balı ekleyerek rondodan geçirin. Soğumadan servis edin.

  1. Çilekli Dondurma


Malzemeler;

  1. 100 gram labne peyniri
  2. 200-300 gr çilek
  3. 3 yemek kaşığı yoğurt
  4. 1 yemek kaşığı bal


Yapılışı: Bütün malzemeleri aynı kapta birleştirin. Blenderdan ya da rondodan geçirdiğiniz malzemeleri kaba yayın. Saat başında çırpma teli ile çırpın. Kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

  1. Şeftalili Dondurma


Malzemeler;

  1. 500 gr şeftali
  2. 150 gr krema
  3. 1 su bardağı soğuk süt
  4. 1 çay kaşığı salep
  5. 2 yemek kaşığı bal 


Yapılışı: Şeftalilerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve dondurun. Donan şeftalileri dondurucudan çıkartın ve kalan malzemeleri içerisine ekleyin. Rondodan geçirin ve bir kaba yerleştirerek dondurucuya alın. Saat başı dondurucudan çıkartarak rondodan geçirin. Kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

  1. Limonlu Dondurma


Malzemeler;

  1. 3 adet limon
  2. 1 su bardağı süt
  3. 2 yemek kaşığı bal
  4. 1 çay kaşığı salep


Yapılışı: Limonun kabuklarını soyun. Beyaz kısımlarını almadan, çekirdeklerini ayıklayarak rondoya alın. Limon, süt, bal ve salep homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Buz kalıplarına ya da buzdolabı poşetlerine koyulan karışım dondurulur. Donan karışım rondodan geçirilir, isteğe göre bir iki kaşık süt daha eklenir. Servis edilir, afiyet olsun.

  1. Böğürtlenli Dondurma


Malzemeler;

  1. 150 gram mascarpone peyniri
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
  4. 1/2 su bardağı bal
  5. 1 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı: Öncelikle 6 adet böğürtleni kenara ayırın. Diğer böğürtlenleri bal ve limon suyu ile blenderdan geçirin. Üzerine mascarpone ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız böğürtlenleri bıçakla keserek karışıma ekleyin. Karışımı bir kaba yayarak dondurucuda en az 3 saat bekletin. 


Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı dondurma tarifleri
  2. Dondurmalı tatlı tarifleri
  3. Dondurmalı içecek tarifleri
  4. Dondurmanın faydaları nelerdir?
  5. Diyette dondurma yenir mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo