Enginar Neden Kararır: 4 Önemli Etken

21 Aralık 2025, 21:52 tarihinde güncellendi.
Enginar, henüz açmamış bir çiçek tomurcuğu olan, Akdeniz mutfağının önemli sebzelerinden biridir. Kesildiğinde içeriğindeki doğal maddelerin oksijenle temas etmesi sonucu hızla kararır. Bu kararma oksidasyon kaynaklıdır ve önlemek için enginarın limonlu suda bekletilmesi gerekir.
Enginar Neden Kararır: 4 Önemli Etken

Enginar, papatyagiller (Asteraceae) familyasına ait, Akdeniz ikliminde yetişen çok yıllık bir sebzedir. Aslında yediğimiz kısım, bitkinin henüz açmamış çiçek tomurcuğudur. Enginar açmasına izin verilirse mor-menekşe renkli, büyük ve gösterişli bir çiçeğe dönüşür. Türkiye’de en çok Ege ve Marmara bölgelerinde, özellikle İzmir, Aydın ve Bursa çevresinde yetiştirilir.

Enginar pişirme yöntemleri, enginar pişirmenin püf noktaları ve enginar tariflerine de göz atın.

Enginar Neden Kararır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo