Eli böğründe kuzu, dana eti ve sebzelerle hazırlanır. Fırında 180–200 °C’de 90–120 dakika pişirilir. Pişen et yumuşayıp kemiğinden ayrıldıktan sonra servis edilir.
Kuzu eti (kemikli veya parça) ve sebzeler tepsiye dizilir.
Fırın genelde 180-200 °C’de ısıtılır.
180-200 °C’de yaklaşık 90–120 dakika pişirilir.
Et yumuşayıp kemiğinden ayrılmaya başladığında pişmiş demektir.
Fırından çıkan yemek 10 dakika dinlendirilip servis edilir.
Etler, 1-2 cm büyüklüğünde kuşbaşı veya jülyen olarak doğranır. Dana eti kullanıldığında 20-30 g kuyruk yağı etle karıştırılarak kullanılır Domates ve biberler, etlerin 4-5 katı büyüklüğünde doğranır. Et, domates, sarımsak ve biber, ince alüminyum tepsiye ya da güveç içine gruplandırılarak yan yana dizilir. Taş fırınlarda 270-300 ℃’ de 10-15 dakika pişirilir. Maraş Eli Böğründe’nin servisi, lavaş ekmek ve ayran ile birlikte yapılır.
Şunlara da göz atın: