Malzemeler;
Ana Yemek İçin:
Yapılışı: Soğanların kabuklarını soyun ve dörde bölün. Soğanları bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Haşlanmış soğanları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip 200 derece ısıtılmış fırında, kenarları hafif yanmaya başlayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkan soğanları pekmez, krema, nar ekşisi ve tereyağı ile blender’da pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Antrikotu zeytinyağı ile marine edin. İstediğiniz pişirme derecesine göre tavada ya da ızgarada pişirin (az pişmiş, orta ya da iyi pişmiş). Baby patatesleri 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen patatesleri tereyağında soteleyerek hafifçe kızartın. Mantarları da aynı şekilde zeytinyağı ile tavada soteleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tabağa yanık soğan püresini yerleştirin. Üzerine ya da yanına pişirdiğiniz antrikotu koyun. Sotelediğiniz baby patates ve mantarları ekleyin. Yanında demi glace sos ile sunum yaparak servis edin.
Malzemeler;
Sos Malzemeleri:
Yapılışı: Dana bonfileyi zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edin. Marine edilen eti dondurucuya koyarak sertleşmesini sağlayın. Sos için, balsamik sirke, bal ve hardalı bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağını azar azar ekleyerek çırpın. Sos kıvam aldığında tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Dondurulmuş eti ince dilimler halinde kesin. Kesilen et dilimlerini bir poşetin üzerine yan yana dizin. Et döveceği ile hafifçe döverek dilimleri birleştirin. Hazırladığınız etin üzerine roka, rendelenmiş parmesan peyniri ve balsamik vinegret sos ekleyin. Et dilimlerini dikkatlice sarın ve dilimleyerek servis edin.
Malzemeler;
Köfte İçin:
Sos İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı: Derin bir karıştırma kabında rendelenmiş soğan, sarımsak, parmesan peyniri, panko ekmek kırıntısı, tuz ve kimyonu dana kıyma ile karıştırın. Harcı iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteler oluşturun. Domates sosu için, domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ve çeri domatesleri ekleyin. Toz şekeri, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyerek sosu pişirin. Sos piştikten sonra taze fesleğen ve kekik ekleyerek karıştırın. Köfteleri bir güveç ya da uygun bir fırın kabında pişirin. Pişen köftelerin üzerine hazırladığınız domates sosunu dökün ve birkaç dakika daha pişirin. Köftelerin üzerine rendelenmiş mozzarella ekleyin ve peynir eriyene kadar fırında ya da ocakta pişirin. Üzerini taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Malzemeler;
Sos Malzemeleri:
Yapılışı: Dana bonfileyi çok küçük küpler halinde doğrayın. Karıştırma kabında mayonez, dijon hardal, ketçap, worcestershire sos, tabasco, sarımsak ve ançüezi blender’da pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Çubuk turşu, mor soğan, kapari çiçeği ve maydanozu çok ince doğrayın. Doğranmış malzemeleri, hazırladığınız sosun içine ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırarak iyice karıştırın. Doğradığınız bonfile parçalarını hazırladığınız sosun içine ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın. Hazırladığınız tartarı tabağa yerleştirin. Yanında kızarmış ekşi maya ekmek dilimleri ve tıraşlanmış parmesan peyniri ile servis edin.
Malzemeler;
Ana Yemek İçin:
Patates püresi için:
Yapılışı: Patatesleri soyup bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte, yumuşayana kadar haşlayın. Ara sıra çatal ile kontrol edin. Haşlanan patatesleri süzgeçten geçirerek süzün ve sıcak halde bir tencereye alın. Patatesleri ezici ile püre haline getirin. Üzerine krema, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak ısıtın. Kenarda bekletin. Dana bonfileyi zeytinyağı ile marine edin. Tavada ya da ızgarada istediğiniz pişirme derecesine göre (az, orta, iyi pişmiş) pişirin. Baby havuçları ve kuşkonmazı hafifçe haşlayarak yumuşatın. Haşlanmış sebzeleri ve kestane ile istiridye mantarlarını zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavada, kısık ateşte sebzeleri ve mantarları pişirin. Tabağa patates püresini yerleştirin. Üzerine ya da yanına pişirdiğiniz dana bonfileyi ekleyin. Sebzeleri ve mantarları yanında servis edin. Üzerine demi glace sos gezdirerek şık bir sunum yapın.
Șef Murat Bozok
@chefmuratbozok