Dünyanın Dört Bir Yanından 20 Ülkeye Ait 20 İlginç Lezzet

29 Kasım 2025, 10:30 tarihinde güncellendi.
Her ülkenin kendine has bir yemeği bulunurken bu lezzetler aynı zamanda ülkelerin kültürlerini de keşfetmek için bir olanak sağlar. İşte, dünyanın dört bir yanından ilginç lezzetler serisi:
Dünyanın Dört Bir Yanından 20 Ülkeye Ait 20 İlginç Lezzet

İşte dünyanın dört bir yanından hem sokak lezzeti hem geleneksel lezzetleri barındıran 20 ülkeye ait 20 yemek!

  1. İtalya - Risotto al Nero di Seppia

risotto

Kalamar mürekkebi ile yapılan, siyah renkli ve deniz mahsulleriyle servis edilen bir İtalyan pilav yemeği.

  1. Türkiye - İşkembe Çorbası

işkembe çorbası

Sığır işkembesiyle yapılan, sirke ve sarımsakla tatlandırılan bir çorba. Özellikle kış aylarında ve gece yemeklerinde popülerdir.

  1. Japonya - Natto

natto

Fermente edilmiş soya fasulyesi ile yapılan, yoğun kokulu ve yapışkan dokulu bir Japon kahvaltı yemeği.

  1. Hindistan - Pani Puri (Gol Gappa)

pani puri

İçi boş, çıtır hamur toplarının baharatlı ve ekşi su, nohut ve patatesle doldurulduğu sokak lezzeti.

  1. Fransa - Escargot

escargot

Sarımsaklı tereyağında pişirilmiş salyangoz, Fransız mutfağının özel lezzetlerinden biri.

  1. Çin - Century Egg (Yüzyıllık Yumurta)

century egg

Özel bir yöntemle aylarca fermente edilen ördek veya tavuk yumurtası, koyu renkli ve jelimsi bir yapıya sahiptir.

  1. Meksika - Chapulines

chapulines

Baharatlarla kızartılmış çekirgeler, Meksika'da popüler bir atıştırmalıktır.

  1. Güney Kore - Kimchi

kimchi

Lahana ve diğer sebzelerin baharatlarla fermente edilmesiyle yapılan keskin aromalı bir garnitür.

  1. Brezilya - Acaí Bowl

acai bowl

Acaí meyvesi püresiyle hazırlanan, granola ve tropik meyvelerle servis edilen tatlı bir lezzet.

  1. İspanya - Pulpo a la Gallega

pulpo a la gallega

Haşlanmış ahtapot, zeytinyağı, deniz tuzu ve kırmızı biberle hazırlanan bir deniz ürünü yemeği.

  1. Rusya - Okroshka

okroshka

Soğuk bir çorba olan okroshka, kefir veya kvas ile yapılır ve yaz aylarında tercih edilir.

  1. Tayland - Som Tum

som tum

Yeşil papaya salatası, balık sosu, acı biber, lime ve fıstıkla tatlandırılır.

  1. Avustralya - Vegemite

vegemite

Maya özüyle yapılan yoğun aromalı bir sürülebilir yiyecek. Çoğunlukla tost ekmeği üzerine sürülerek yenir.

  1. Yunanistan - Dolmades

dolmades

Asma yaprağına sarılmış pirinç ve baharat dolması, genellikle limon sosuyla servis edilir.

  1. Vietnam - Balut

balut

Gelişmekte olan ördek embriyosunun haşlanmasıyla yapılan, cesur damaklara hitap eden bir yemek.

  1. Almanya - Sauerkraut

sauerkraut

Fermente lahana, özellikle et yemeklerinin yanında servis edilen ekşi bir garnitür.

  1. İran - Fesenjan

fesenjan

Nar pekmezi ve cevizle yapılan, tatlı-ekşi bir tada sahip tavuk veya ördek yemeği.

  1. Kanada - Poutine

poutine

Patates kızartmasının üzerine gravy sosu ve peynir taneleri konularak hazırlanan doyurucu bir fast-food yemeği.

  1. İzlanda - Hakarl

hakarl

Fermente edilmiş köpekbalığı eti, keskin aromasıyla bilinir ve genellikle cesur gurmelerin denediği bir tat.

  1. Peru - Ceviche

ceviche

Limon suyu, acı biber ve soğanla marine edilen çiğ balık, Peru mutfağının en popüler lezzetlerinden biridir.

Şunlara da göz atın:

  1. Dünyanın En Tehlikeli Yemeği
  2. Japonya'nın Sokak Lezzetleri
  3. En Lezzetli 10 Yemek Sahnesi
  4. Farklı Kültürlerden Gelen Eşsiz Tatlar
  5. Sufle’nin Tarihçesi
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo