Donuk Çorba Nasıl Çözülür?

Çabuk ve kolay bir yemek arıyorsanız, çorba harika bir seçim çünkü şimdi pişirebilir ve kalanları dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki dondurucudaki çorba nasıl çözülür? Sizler için anlattık. İşte, donuk çorba nasıl çözülür:
Donuk Çorba Nasıl Çözülür?
19 Ekim 2022, 13:18

Çabuk ve kolay bir yemek arıyorsanız, çorba harika bir seçim çünkü şimdi pişirebilir ve kalanları dondurucuda saklayabilirsiniz. Mercimek veya sebze çorbası genellikle dondurulur ve yeniden ısıtılır. Bu çorbaların tadı harikadır ve çok az zaman ve ekipman gerektirdiğinden çözülmesi gerçekten kolaydır. Bunu yapmak için, donmuş çorbayı gece boyunca buzdolabına koymak gibi birçok yöntem vardır. Sizler için bu yöntemleri anlattık. İşte, donuk çorba nasıl çözülür:


Mikrodalga Fırında Çorba Nasıl Çözdürülür?

  1. Çorbayı dondurucudan çıkarın ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaseye koyun. Kaseyi ters çevirin ve "Mikrodalgaya dayanıklı" veya "Isıya dayanıklı" yazan bir etiket arayın. Çorba zaten mikrodalgaya uygun bir kaptaysa, kapağı çıkarın ve kabı yine mikrodalgaya uygun plastik bir sargıyla örtün.
  2. Cam ve seramik kaseler genellikle mikrodalgaya uygundur.
  3. Kabı mikrodalgaya yerleştirin ve orta-düşük bir ayarda ısıtın. Çorbayı yaklaşık 3 ila 5 dakika boyunca %30 güçte mikrodalgaya koyun. Kabı çıkarın, çorbayı karıştırın ve buz eriyene ve çorba sıcak olana kadar mikrodalgada pişirmeye devam edin.
  4. Güç seviyesini ayarlamak için önce pişirme süresini girin ve ardından "Güç" düğmesine basın. Azaltılmış güç, çorbanızın eşit şekilde çözülmesini sağlayacaktır.
  5. Cam veya seramik ile ısıtıyorsanız kap sıcak olabilir. Mikrodalgadan çıkarmak için fırın eldiveni veya ısıya dayanıklı eldiven kullanın.
  6. Çorbanın sıcaklığını test etmek için bir yemek termometresi kullanın. Kabı mikrodalgadan çıkarın. Çorbaya bir yemek termometresi yerleştirin ve yemenin güvenli olduğundan emin olmak için sıcaklığın 70 °C olduğunu kontrol edin.
  7. Elinizde bir termometre yoksa, bir bıçak kullanabilirsiniz. Bıçağı kasenin ortasına yerleştirin. Çorba, bıçak çıkarıldığında sıcakken yenecek kadar sıcaktır.

Ocakta Çorba Nasıl Çözdürülür?

  1. Kabı bir mutfak lavabosuna yerleştirin ve lavaboyu ılık suyla doldurun. Kabı lavaboya koyun ve 5 ila 10 dakika veya buz erimeye başlayana kadar bekletin. Çorba, kabın kenarlarından ayrılmaya başladığında ılıktır.
  2. Bir bardakta saklanan çorbanın, çıkarılmasını kolaylaştırmak için buzunun çözülmesi için fazladan zamana ihtiyacı olabilir.
  3. Kabı lavabodan çıkarın ve çorbayı bir tencereye dökün. Çorbayı ve 1 su bardağı fazla suyu koyacak kadar büyük bir kap bulun. Tencereyi ocağa koyun ve ¼ su bardağı ılık su ekleyin. Suyu çorbaya karıştırın.
  4. Tencereye su eklemek en iyisidir çünkü çorba donduğunda suyu emer.
  5. Bu aynı zamanda çorbaya taze bir tat vermek için ilave baharatlar eklemek için de harika bir zamandır. Biraz limon suyu, bir tutam tuz ve taze otlar eklemeyi deneyin.
  6. Çorbayı ocakta ısıtın ve sık sık karıştırın. Tencereyi ısıya dayanıklı bir kapakla kapatın ve çorbayı orta-düşük ısıda ısıtın. Çorbanın yanmasını önlemek için her 30 saniyede bir karıştırın.
  7. Kalın tabanlı bir tencere çorbayı ısıtmak için en iyi sonucu verir çünkü ısıyı eşit şekilde dağıtır.
  8. Çorbayı yakacak olursanız altını kazımayın. Bunun yerine çorbayı farklı bir tencereye dökün ve tekrar ısıtın.


Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tarifleri
  2. Etli çorba tarifleri
  3. Sebzeli çorbalar
  4. Yoğurtlu çorba tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo