Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Balık doğru koşullarda dondurulduğunda mutfağınızda kurtarıcı olabilir. Peki dondurulmuş balık nasıl pişirilir:
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?
04 Eylül 2023, 16:26

Balık, doğru şekilde dondurulduğunda yüksek kaliteli lezzetini ve dokusunu korur ve birçok şef tarafından taze balığa eşit kabul edilir. Izgara veya tavada kızartma için özel teknikler tavsiye edilse de, dondurulmuş balıkları çözülmeden bile pişirebilirsiniz. Deneyin ve eğer beğenmezseniz, güvenliği veya kaliteyi etkilemeden donmuş balıkları çözmenin birçok yolu vardır. İşte, dondurulmuş balık nasıl pişirilir:

Dondurulmuş Balıklar Çözdürmeden Nasıl Pişirilir?

  1. Balıkları soğuk suyla durulayın. Dondurulmuş balıkları yüzeydeki buz kristallerini temizlemek için soğuk suyla durulayın. Sıcak sudan kaçının çünkü bu bakteri üremesini teşvik edebilir ve balığınızın su basmasına neden olabilir.
  2. Balıkları kurutun. Balıkları kağıt havluyla kurulayın. Bu, ilave buz kristallerinin yanı sıra balık pullarına yapışan nemi de ortadan kaldıracaktır.
  3. Kalın balıklar veya yüksek ısıda pişirme için özel teknikler kullanın. Kalın dondurulmuş balık dilimlerinin pişirilmesi uzun zaman alacaktır, ancak bunları folyo veya yağlı kağıt poşetlere sararak bu süreyi azaltabilirsiniz. Balığın içindeki buz kristalleri buharlaşarak paketin içinde kalacak ve balığın daha çabuk pişmesine yardımcı olacaktır.
  4. Balıkları pişirme işleminin yarısında baharatlayın. Balığın birkaç dakika pişirilmesi dış kısımdaki buzun bir kısmını eritecektir. Bu, balığa yağ, tereyağı veya marinat sürmeyi ve baharatların yapışmasını kolaylaştırır. Eğer balıkları paneliyorsanız, onları tamamen donmuş halde bir tavaya koyabilir ve üzerini kalın bir tabaka ekmek kırıntısı ve baharatlarla kaplayabilirsiniz.
  5. Taze balığa göre iki kat daha uzun süre pişirin. Dondurulmuş balıkları normalde nasıl pişirirseniz öyle pişirebilirsiniz veya fikir almak için tarifler bölümüne bakabilirsiniz. Dondurulmuş balıkların pişirilmesi taze balıklara göre iki kat daha uzun sürebilir, ancak yine de çözülme aşamasını atlayarak zamandan tasarruf edersiniz. Bu yalnızca genel bir süre tahminidir ve gereken gerçek süre balığın kalınlığına göre değişir.

Balık Çözdürme Yöntemleri

  1. Buzdolabında sekiz saat çözdürün. Çözünme sıcaklığı ne kadar soğuk olursa balığınızda zararlı bakteri popülasyonlarının oluşma olasılığı da o kadar az olur. Vaktiniz olduğunda gece boyunca çözdürmek önerilen yöntemdir. Balıklarınızı güvende tutmak için buzdolabınızı 8°C'nin altında tutun ve 48 saat pişirin.
  2. Soğuk su altında çözdürün. Balığınızın çözülmesi için saatlerce beklemek istemiyorsanız, onu fermuarlı bir poşete koyup soğuk suya batırın. Bu yöntem genellikle balık yarım kilo başına 1-2 saat sürer ve kaliteyi koruyan en hızlı yöntemdir.
  3. Mikrodalgada çözdürün. Bu yöntem çoğu durumda önerilmez, çünkü eşit olmayan pişirme genellikle balığın bir kısmının, geri kalan kısmı çözülmeden önce lastik gibi olmasına neden olur. Tipik olarak diğer yöntemlerden çok daha hızlıdır, ancak çoğu mikrodalgada yarım kilo başına yaklaşık 3-6 dakika sürer. Balıkları yarıya kadar kontrol edin ve her parçayı ters çevirin.
  4. Her zamanki gibi pişirin. Balık esnek hale geldiğinde, yani artık sert olmadığında, tamamen çözülmüş olur. Taze balık pişirir gibi pişirin veya fikir edinmek için tarifler bölümüne göz atın.

Şunlara da göz atın;

  1. Balık yemekleri 
  2. Balık nasıl dondurulur?
  3. Balık zehirlenmesi nasıl anlaşılır?
  4. En sağlıklı balık pişirme yöntemi nedir?
  5. Alabalık nasıl pişirlir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo