ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER SÖYLEŞİLER DENİZ ORHUN İLE MİSAFİR ODASI RÖPORTAJI

DENİZ ORHUN İLE MİSAFİR ODASI RÖPORTAJI

Ekranların sıcak samimi ve neşeli şefi Deniz Orhun ile yaptığımız misafir odası röportajını sizlerle paylaşıyoruz.
Deniz Orhun ile Misafir Odası Röportajı

Ekranların en sempatik şefi unvanını alan Deniz Orhun’la “Burası da benim misafir odam” dediği stüdyosunda eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdik. Şeflik serüveninden Obama için hazırladığı doğum günü pastasına kadar ilginizi çekecek keyifli detaylar röportajımızda.

  • Aslında ziraat mühendisisiniz. Mühendislikten şefliğe geçiş hikayenizi sizden dinleyebilir miyiz?

Mutfağa olan ilgim küçük yaşlardan beri vardı. Biz üç kız kardeşiz ve kız çocukları gerçekten annelerini izlemeyi, onları taklit etmeyi seviyorlar. Annem mutfakta zaman geçirirken yakınında olup onu izlediğimi ve yardım etmek için ısrar ettiğimi hatırlarım. Tabi büyüdükçe kariyerle ilgili farklı bir süreç gelişiyor. Zevk aldığınız şeylerin meslek olabileceğini o dönem düşünemiyorsunuz. Üniversitede Ziraat mühendisliği okudum ve sonrasında işletme masterı yaptım. Mutfağa ilgim olduğu için ani bir kararla Amerika’nın Harvard’ı olan Kendall College‘da pastacılık ve fırıncılık eğitimi aldım. Türkiye’yi temsil için International Cuisine Festival’e katılıp birincilik ödülü alınca mutfak serüvenim hızlı bir şekilde başlamış oldu. 

  • “Yiyeceğiniz her şeyi evinizde hazırlayın” diyorsunuz. Peki her zaman evde yemek yapamayanlardansak?

Evde yemek yapmak çok vakit alan bir uğraş gibi bir algı var. Nedeni açık çünkü tariflerin birçoğu eski metotlarla hazırlanan ve gerçekten zaman isteyen tarifler. Oysa yeni tekniklerle saatler süren bir yemeği kısa sürede hazırlayabiliriz. Yeter ki bu yeni teknikleri öğrenelim ve uygulayalım. Sosyal yaşamın gereği gibi görünen yeme içme, zamanla sürekli dışarıda yeme isteğine dönüşüyor. İnsanlar mutfakta daha az vakit geçirmeye başlıyorlar bu durum çok hoş değil bana göre.

  • Yeni teknikler derken ne demek istiyorsunuz?

Hazırlaması ve pişirmesi zaman alan klasik lezzetleri daha kısa sürede aynı tatta hazırlamaktan bahsediyorum. Çorba yaparken çorbanın başında durup topaklanmaması için sürekli karıştırmak gerektiği söylenir. Oysa çorbanıza limon ve yumurtayla meyane yaptığınızda karıştırmanıza gerek olmaz. Çorbanız pişerken siz başka bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Ya da pişmesi zaman alan biber dolması yapmaya karar verdiniz. Eğer dolmalık biberleri ayrı bir yerde hafifçe haşlar, iç harcını da tavada biraz kavurarak doldurursanız pişirme süreniz yarıya düşer.

  • Misafir odası denince aklınıza neler geliyor?

Misafir odası denince aklıma birbirinden güzel lezzetler, paylaşmanın insana verdiği haz, neşeli sohbetlerin hayatta yalnız olmadığınızı hissettirmesi gibi birçok güzel duyguyu aklıma getiriyor.

  • Bir de Obama’nın doğum günü pastasını hazırlama hikayeniz var biraz anlatır mısınız?

Evet, 2010 yılında Four Seasons Chicago’da pasta şefi olarak çalışıyordum. Obama’nın doğum günü pastası için sınırlı sayıda şef Beyaz Saray’a çağrıldı ve kendi yorumlarıyla pasta hazırlamaları istendi. Bu şeflerden biri de bendim. Limonlu ve yaban mersinli pastam doğum günü için seçilen pasta oldu. İsmi “Lemon curd”du. Bu deneyim benim her zaman keyifle hatırladığım anılarımdan biri olarak kalacak.


Deniz Orhun

instagram.com/denizorhunklemantin


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!