Davet Sofraları İçin 15 Altın Öneri

Davetimiz var! Sevgili Zeynep Köksal Yaykıran'dan davet sofraları için altın değerinde 15 öneri ve davet sofralarına çok yakışacak 5 nefis tarif:
Davet Sofraları İçin 15 Altın Öneri
14 Eylül 2022, 15:11

Yaz için pratik, deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı ve elbette sizleri çok uğraştırmayacak bir davet menüsü bu kez konumuz. Tariflerin sahibi, profesyonel iş hayatının yanı sıra ikinci yemek kitabını da çıkaran Sevgili Zeynep Köksal Yaykıran. Dergimiz için özel bir çekim yapan ve davet sofralarına ilişkin tüyolar veren Zeynep Hanım sizleri mutfağa davet ediyor. Hazırlanışı çok kolay ve sunumu çok sık bu karides tarifini her zaman soğuk meze olarak hızlıca servis edebilirsiniz. Kokteyl bardaklarında veya cam kaselerde çok sık bir sunum olacaktır.

Bu Kitapta İyilik Var!

İŞ insanı ve yazar Zeynep Köksal Yaykıran’ın kaleme aldığı “Davet Sofraları” kitabı evde verilecek yemek davetlerini vazgeçilmezi olacak pek çok tarif ve püf noktaları içeriyor. Doğan Solibri tarafından yayınlanan kitabın çok güzel bir hedefi var; telif ve yemek paylaşımları aracılığıyla elde edilecek tüm gelir imkânı kısıtlı olan başarılı öğrencilere burs vererek eğitimlerini tamamlamalarına katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren Köksal Eğitim Vakfı’na bağışlanıyor. Siz de destek olmaya ne dersiniz? Unutmayın; dünyayı eğitim kurtaracak!

Davet Sofraları İçin 15 Altın Öneri

  1. Önce yapacağınız yemeklerin listesini belirleyerek not edin ve bir gün önceden alışverişinizi tamamlayın.
  2. Yemekleri seçerken farklı renkli sebzeler, tekrar etmeyen yiyecekler kullanın.
  3. Mümkünse tatlıyı bir önceki geceden yapıp hazırlayın.
  4. Ocağa girecek yemekleri sabah erkenden pişirmeye başlayın.
  5. Salataları en sona bırakın ve soslamayı servisten hemen önce yapın.
  6. Zeytinyağlı sebze yemeklerini masaya servis etmeden önce üzerlerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin. Böylece yemeklerin lezzetleri artacak, görüntüleri güzelleşecektir.
  7. Sıcak meze ve ana yemeği pişirecekseniz, ürünleri 30 dakika evvel buzdolabından çıkartıp mutfak rafında pişirmeye hazır halde tutun.
  8. Et, balık ve deniz ürünlerinin dokularının bozulmaması için oda sıcaklığında bekleterek pişirin.
  9. Her sofranıza tüm menülere ilaveten peynir tabağı ve soğuk et tabağı hazırlayabilirsiniz.
  10. Peynir tabağında; 3-4 farklı peynir, kuru meyve, reçel, kraker, kornişon tursu ve yemişler olabilir.
  11. Soğuk et tabağında; 3-4 farklı çeşit dilimlenmiş soğuk et, salatalık, biber ve domates olabilir.
  12. Misafirleriniz gelmeden evvel pişirme işlemleri tamamlanmış ve mutfağınız toplanmış olsun.
  13. Misafirleriniz gelmeden evvel masanızı hazırlayın; tabak, çatal-bıçak, bardaklar ve dekoratif objelerinizi yerleştirin. Benim misafir masalarında vazgeçilmezim, ufak bir çiçek aranjmanı ve 2 mumluktur.
  14. Yemek masasına veya tercihen büfeye, ikram edeceğiniz içki, diğer içecekler, peçete, tuz ve karabiberi çıkarın.
  15. Misafirleriniz gelmeden mutlaka sıcak bir duş alın. Bu sizi rahatlatacak, mutfağın kokusunu üzerinizden atmanıza yardımcı olacaktır. Atlamayın!

Davet Sofraları İçin 5 Nefis Tarif

  1. Karides Kokteyl

karides kokteyl

Karides ve sos eşliğinde nefis bir kokteyl tarifi..

  1. Domates Carpaccio

domates carpaccio

Ana yemeğe çok yakışacak bir tarif..

  1. Ahtapot Yahni

ahtapot yahni

Farklı tatlar denemek isteyenlere özel..

  1. Kabak Çiçeği Tempura

kabak çiçeği tempura

Taze kabak çiçekleriyle hazırlanan tempura tarifi..

  1. Kavun Sorbe

kavun sorbe

Mis gibi kokusu ve hafifliğiyle tatlı sonlar yaşamanız için, kavun sorbe.


zeynep köksal yaykıran

Zeynep Köksal Yaykıran

Ülkemizin en güçlü 50 is kadınından biri seçilen ve halen Pet Holding ve iştiraklerinin yönetim kurulu başkan yardımcılığı, Köksal Eğitim Vakfı başkanlığı, TÜSIAD, TÜKAL gibi pek çok sivil toplum kuruluş üyelikleri yapan Zeynep Köksal Yaykıran bu yoğunluğuna bir de yemek sevdasını eklemiş durumda. 2018 yılında bebek ve çocuk beslenmesi üzerine ‘Eline Sağlık Anneciğim’ isimli kitabı yayınlayan ve “Zeynep_ile_evde_yemek” adı ile Instagramda yemek tarifleri paylasan, “Zeynep ile Evde Yemek” YouTube kanalında yemek videoları yayınlayan ve 2. Kitabı “Davet Sofraları”nı da lezzetseverlerin beğenisine sunan Zeynep Köksal Yaykıran bu kitaplardan elde ettiği tüm geliri Köksal Eğitim Vakfı’na bağışlıyor.


Şunlara da göz atın;

  1. Tadımlık tarifler
  2. Şık sunumlu ikramlar
  3. Farklı sarma tarifleri
  4. Cevizli tarifler
  5. Kroket tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo