Cumartesi sabahları kahvaltıyı pratik ve lezzetli hale getirmek mümkün. Hızlı tarifler sayesinde hem besleyici hem renkli sofralar hazırlayabilirsiniz. Tatlı ve tuzlu seçeneklerle her damak tadına uygun kahvaltılar sunabilirsiniz.
Malzemeler: 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 olgun avokado, 1 yumurta, tuz, karabiber, pul biber.
Yapılışı: Avokadoyu ezip ekmeğin üzerine sürün. Yumurtayı isteğe göre haşlayın veya sahanda pişirin. Yumurta ve baharatları ekleyin, tost hazır!
Malzemeler: 3 yumurta, 50 g beyaz peynir, maydanoz, tuz, karabiber.
Yapılışı: Yumurtaları çırpın, peynir ve maydanozu ekleyin. Muffin kalıplarına dökün ve 180°C’de 15-20 dk pişirin.
Malzemeler: 1 muz, 3 yemek kaşığı yulaf, 1 su bardağı süt veya badem sütü, 1 çay kaşığı bal.
Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hemen servis edin.
Malzemeler: 1 avokado, 3 yemek kaşığı lor peyniri, cherry domates, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Yapılışı: Avokadoyu ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. Lor peynirini içine doldurun, domates ve baharatlarla servis edin.
Malzemeler: 2 yumurta, 1 domates, 1 yeşil biber, tuz, karabiber, zeytinyağı.
Yapılışı: Biberleri ve domatesi doğrayıp zeytinyağında kavurun. Yumurtaları kırıp karıştırın ve pişirin.
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı granola, 1 tatlı ka��ığı bal, mevsim meyveleri.
Yapılışı: Yoğurdu kaseye alın. Granola, meyve ve balı ekleyip servis edin.
Malzemeler: 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1/4 su bardağı süt, 1/2 kabak, 1/2 havuç, tuz, karabiber.
Yapılışı: Yumurtayı, un ve sütle karıştırın. Sebzeleri rendeleyip karışıma ekleyin. Tavada incecik pişirin.
Malzemeler: 2 patates, 50 g sucuk, 50 g kaşar peyniri, tuz, karabiber.
Yapılışı: Patatesleri halka doğrayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sucuk ve kaşar ekleyin. 180°C’de 20 dk pişirin.