Çullama Yapmanın Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 20:55 tarihinde güncellendi.
Çullama, Türk mutfağının az bilinen ama oldukça lezzetli hamur işlerinden biridir. Kırşehir mutfağıyla özdeşleşen çullama, püf noktalarına dikkat edildiği takdirde son derece lezzetli bir yemeğe dönüşür.
Çullama Yapmanın Püf Noktaları

Çullama, Kırşehir mutfağına özgü geleneksel ve oldukça özel bir yemektir. Börek çeşidi olarak bilinen çullamanın yapımında genellikle tavuk eti kullanılır. ancak bazı yörelerde kaz etiyle de hazırlanabilir. Kırşehir çullaması genellikle büyük tepsilerle sofraya gelir. Yanında ayran veya hoşaf ile servis edilir. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.

Soğanlı Girit böreğinin püf noktaları, yağ çekmeyen çiğ böreğin püf noktaları ve hazır yufkadan börek yapmanın püf noktalarına da göz atın.

Çullama Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo