Ciğer Nasıl Kavrulur?

28 Kasım 2025, 12:42 tarihinde güncellendi.
Yumuşacık ve lezzetli ciğer kavurmak için ciğerin zarının temizlenip küçük parçalara ayrılması, fazla suyunun süzdürülmesi gerekir. Çok iyi ısınmış yağda yüksek ateşte kısa sürede kavrulan ciğer, tuz ve baharatlarla lezzetlendirilir. Doğru ısı, kısa pişirme süresi ve son dokunuşlarla ideal ciğer kavurma kıvamı elde edilir.
Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer, hayvanların karaciğer organına verilen isimdir ve özellikle dana, kuzu ve tavuk ciğeri mutfaklarda sıkça kullanılır. Besin değeri oldukça yüksek olan ciğer, demir, B12 vitamini, folik asit, A vitamini ve kaliteli protein açısından zengindir. Ciğerin dokusu yumuşaktır, hızlı pişer ve doğru tekniklerle hazırlandığında hem lezzetli hem de besleyici bir yemek ortaya çıkar.

''Ciğer neden sütte bekletilir, kuzu ciğer nasıl yumuşak pişirilir ve kuzu ciğeri yıkanır mı?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo