Çay Saatinde Parizyen Tatlar

18 Aralık 2025, 15:41 tarihinde güncellendi.
Annelerimizin beş çayı alışkanlığı, son yıllarda biçim değiştirdi. Kek, börek, kısır ve kurabiyeler, yerini daha farklı lezzetlere bıraktı. “Doğaya, zanaata saygıyla üretim” mottosuyla hizmet veren Minval Artisanal Food Creation’ın kurucusu ve şefi Zeynep Karahan, çay saati keyfinde Fransız rüzgarı estiren tariflerini sizler için hazırladı.
Çay Saatinde Parizyen Tatlar

Geleneksel beş çayı sofraları, günümüzde yerini daha rafine ve ilhamını dünya mutfaklarından alan lezzetlere bırakıyor. Özellikle Parizyen tatlar, çay saatine zarafet ve ustalık katmak isteyenlerin favorisi hâline geliyor. Fransız mutfağının incelikli hamur işleri, mevsim meyveleriyle hazırlanan galetteler ve klasik pastalar, modern çay saati sunumlarının başrolünde yer alıyor.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo