Buzlukta saklanan patlıcanları çözdürdükten sonra genellikle kızartma veya yemeklerde kullanmak daha iyi olur. Patlıcanların hava almaması, buzlukta yanmalarını önler ve lezzetini korur. Ayrıca, porsiyonlar halinde paketlemek kullanım kolaylığı sağlar.
Patlıcanları iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından, yemeklik doğrayacak şekilde küp veya dilim halinde kesin.
Patlıcanlar acı olabilir, özellikle taze olanlarda. Bunu önlemek için doğradığın patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Sonra suyunu süzüp, kağıt havlu ile iyice kurulayın.
Patlıcanların rengini koruması ve buzlukta daha uzun dayanması için 2-3 dakika kaynar suda haşlayın, ardından hemen buzlu suya aktararak şoklayın.
Patlıcanları porsiyonlar halinde buzluktan çıkarabileceğiniz büyüklükte buzdolabı poşetlerine veya hava almayan kaplara koyun. Hava almaması çok önemli, çünkü buzdolabında yanmayı önler.
Poşetin havasını mümkün olduğunca çıkarın ve ağzını sıkıca kapatın. Eğer mümkünse vakumlayabilirsiniz. Ardından dondurucuya yerleştirin.