Büş peyniri, hem lezzeti hem de kıvamıyla sofralara ayrı bir tat katan özel bir peynir çeşididir. Kahvaltıdan ana yemeklere, atıştırmalıklardan hamur işlerine kadar pek çok tarifte rahatlıkla kullanılabilir. İşte büş peynirinin nefis tadını ön plana çıkaran 5 pratik ve lezzetli tarif...
Malzemeler:
200 gr makarna
100 gr büş peyniri
1/2 su bardağı krema
Karabiber, tuz
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın, süzün. Krema ve peynir ile karıştırıp 2-3 dk ısıtın. Sıcak servis edin.
Malzemeler:
Dilimlenmiş ekmek veya kraker
Büş peyniri
Bal veya reçel
Taze meyve (incir, üzüm gibi)
Yapılışı:
Ekmek dilimlerini veya krakerleri hazırlayın. Üzerlerine bolca büş peyniri sürün. Peynirin üzerine bal veya sevdiğiniz bir reçeli gezdirin. Taze meyve dilimleriyle süsleyerek servis edin.
Malzemeler:
100 gr büş peyniri
1 adet elma dilimi
Birkaç frambuaz
Mor soğan (ince dilimlenmiş)
Galeta unu veya panko
Yeşil salata (roka, marul vb.)
Zeytinyağı ve limon suyu
Yapılışı:
Büş peynirini kalın dilimler halinde kesin, galeta unu veya panko ile kaplayın. Tavada az miktarda zeytinyağı ile peynirleri her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Yeşil salata, elma dilimleri, frambuaz ve mor soğanı geniş bir kasede karıştırın. Kızarmış büş peynirlerini salatanın üzerine yerleştirin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp hemen servis edin.
Malzemeler:
2 yumurta
2 yemek kaşığı büş peyniri
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tereyağını tavada eritin, yumurtaları çırpıp tavaya dökün. Peynirleri üzerine serpiştirin, orta ateşte pişirin. Sıcak servis edin.
Malzemeler:
3 yufka
150 gr büş peyniri
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Yufkaları açın, peynirleri serpiştirin, rulo yapın. Üzerine süt ve yumurta karışımı sürün, 180°C’de 25 dk pişirin. Sıcak servis edin.