Baklavanın Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmak Lazım?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Baklava, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kıtır kıtır bir baklava için, hamur orta kıvamda yoğrulmalı ve yufkalar çok ince olacak şekilde açılmalıdır. Yufkaların arasında tuzsuz tereyağı kullanılmalı, fırın pişirme işleminden önce ısıtılmalıdır. Ayrıca sıcak baklavaya ılık şerbetin dökülmesi de kıtırlığı etkileyen püf noktalarındandır.
Baklavanın Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmak Lazım?

Baklava, geleneksel olarak bayramlarda, düğünlerde ve özel günlerde misafirlere ikram edilir; paylaşmanın, bereketin ve misafirperverliğin sembolü olarak kabul edilir. Baklavanın kıtır kıtır olması için hem hamur hazırlığı hem de pişirme aşamasında bazı önemli detaylara dikkat etmek gerekir.

''Ev yapımı baklava malzemeleri nelerdir, baklava tarifleri ve baklava hamuru nasıl yapılır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Baklavanın Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmak Lazım?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo