Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Bakla unlu suya konduğunda kararması engellenir. Un, hem baklanın kabuğunu yumuşatır hem de yemeğe kıvam verir. Böylece daha lezzetli ve iştah açıcı bir sonuç elde edilir.
Unlu su, baklanın oksitlenip kararmasını yavaşlatır.
Nişasta, baklanın kabuğunu daha yumuşak pişirir.
Un, baklanın suyuna hafif gövde ve tat katar.
Baklanın içindeki vitaminlerin ve minerallerin kaybını azaltır.
Yemekteki sosun bağlanmasına yardımcı olur, daha pürüzsüz bir kıvam sağlar.
Şunlara da göz atın:
Kuru İç Bakla Kaç Dakikada Pişer?
Taze İç Bakladan Fava Olur Mu?
Fava Yaparken Bakla Islatılır Mı?
Bakla Ezmesi Yapmanın 8 Püf Noktası
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Lezzetli Zeytinyağlı Bakla Tarifi