Kuru İç Bakla Kaç Dakikada Pişer?

28 Kasım 2025, 13:43 tarihinde güncellendi.
Baklayı ayıklayıp yıkayın, tercihe göre birkaç saat suya ıslatın. Tencereye su koyup tuz ekleyin, baklayı ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte 25–35 dakika pişirmeye devam edin. Yumuşayınca ocaktan alın, suyunu süzüp servis yapın.
Kuru İç Bakla Kaç Dakikada Pişer?

Baklayı ayıklayıp yıkayın, istersen birkaç saat suda bekletin. Tencereye su koyup tuz ekleyin, baklayı ekleyip kısık ateşte 25–35 dakika pişirin. Yumuşayınca ocaktan alın ve servis edin.

fava

Baklayı hazırlayın

Baklayı ayıklayıp yıkayın, sonra tercihe göre birkaç saat suya ıslatın.

Haşlama suyunu hazırlayın

Geniş bir tencereye su koyun, biraz tuz ekleyin.

fava

Baklayı pişirin

Baklayı suya ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi

Ortalama 25–35 dakika kadar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

fava

Kontrol edin ve servis edin

Bakla yumuşadıysa ocaktan alın, suyunu süzün ve servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Fava Sulu Olursa Ne Yapmalı?
  2. Favaya Havuç Konur Mu?
  3. Favanın Yanına Ne Yakışır?
  4. Taze İç Bakladan Fava Olur Mu?
  5. Fava Nasıl Saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo