Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Ayran aşı çorbasına mercimek eklenebilir ve çorbaya daha yoğun bir kıvam verir. Pişirme süresi buğdaya göre daha kısa olduğu için ayarlanmalıdır. Mercimek ayrıca çorbayı protein açısından zenginleştirir.
Mercimek, buğday veya bulgur yerine eklenerek çorbaya farklı bir besin değeri ve kıvam katabilir.
Mercimek eklendiğinde çorba daha yoğun ve hafif tatlımsı bir lezzet kazanır.
Mercimeğin pişme süresi buğdaya göre kısadır, bu yüzden çorbanın pişirme süresi ayarlanmalıdır.
Mercimek, ayran aşı çorbasını daha protein açısından zengin hale getirir.
Geleneksel tariflerde nadiren kullanılır, ama modern ve pratik tariflerde mercimek denemek mümkündür.
Şunlara da göz atın: