Alman Focus'un haberine göre Claire Sorlie kolajen almak için doğal bir seçenek olarak kemik suyunu öneriyor. Tavuk veya sığır kemiklerinden yapılan kemik suyu kolajen açısından zengin. Normal et suyuna göre daha uzun süre kaynatılan bu ürünün bağışıklık sistemini, kemikleri ve dokuları güçlendirdiği; hatta yaşlanma karşıtı etkileri olduğu öne sürülüyor.
Sorlie, ayrıca probiyotik takviyelerden de uzak durmayı öneriyor: “Bazı özel durumlarda danışanlarıma probiyotik takviyeleri veriyorum. Fakat çoğu zaman vücudu yeterince probiyotikle beslemek için kapsül veya tablet almaya gerek yok. Bazı besinler bu görevi fazlasıyla yerine getiriyor" diyor.
Bu fermente lahana, bol miktarda probiyotik (yararlı canlı mikroorganizmalar) ve prebiyotik (bazı bağırsak bakterileri için besin kaynağı) içeriyor.
“Çok fazla tüketmeye gerek yok, başlangıç olarak günde bir çay kaşığı lahana turşusu ile başlayabilirsiniz” diyor.
Kolajen ve probiyotik için neler yemeliyiz? Bu soruyu Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç'a da sorduk. Kılıç'ın yanıtı şöyle:
Kolajen İçin
"Kolajen üretimini desteklemek için kemik suyu, yumurta, balık, hindi eti, kırmızı meyveler, C vitamini zengini sebze ve meyveler (portakal, kivi, biber) ile jelatin içeren besinler düzenli olarak tüketilebilir. Kolajen sentezinin sürdürülebilmesi için C vitamini, çinko ve bakır alımının da yeterli olması önemlidir.
Probiyotikler için ise yoğurt, kefir, fermente turşular, kombucha gibi doğal fermente gıdalar en etkili kaynaklardır; bu gıdalar bağırsak mikrobiyotasını güçlendirerek sindirim, bağışıklık ve cilt sağlığına dolaylı biçimde katkı sağlar. Bu besinleri günlük beslenmeye çeşitlilikle eklemek, hem kolajen yapımını hem de bağırsak sağlığını destekleyen en pratik yoldur"
��unlara da göz atın:
Kolajen Deposu Olarak Biliniyor, Yaşlanmayı Geciktiriyor!
Kolajen Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Kolajen Böbrek Taşına Sebep Olur Mu?
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? Kolajen Üretimi Nasıl Arttırılır?