Ahtapotu temizledikten sonra haşlayarak yumuşatın. Haşlanan parçaları baharat ve un karışımına bulayın. Sonra kızgın yağda çıtır çıtır kızartın.
Ahtapotu iyice temizleyin, baş kısmını ve iç organlarını çıkarın. Daha yumuşak olması için birkaç saat buzdolabında tuzlu suda veya sirke ile haşlayabilirsiniz.
Ahtapotu kaynar suya atın ve yaklaşık 20–30 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa sertleşir.
Haşlanan ahtapotu küçük halkalar veya parçalara ayırın. Fazla suyunu kağıt havluyla alın.
Ahtapotu mısır unu, un veya galeta ununa bulayın. Baharat olarak tuz, karabiber, isteğe bağlı kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
Derin bir tavada veya fritözde bol kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran ahtapotu kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürdükten sonra servis edin.
Şunlara da göz atın: