3 Malzemeli Ev Yapımı Çikolata Dilimleri
Acıbadem kurabiyesinin temel malzemesi bademdir ve genellikle hem tatlı hem de acı badem kullanılır. Bademler öğütülerek kurabiye hamuruna katılır, bu sayede hamura kıvam ve lezzet verir. Kurabiyeye özgü kendine has aroma ve hafif acılık, özellikle acı badem sayesinde oluşur.
Geleneksel tarifte kurabiyenin kendine has tadı, acı bademden gelir.
Acı bademin sert tadını dengelemek için genellikle tatlı bademle birlikte kullanılır.
Bademler kurabiyeye uygun olacak şekilde ince ince öğütülür.
Acı badem, kurabiyeye karakteristik aroma ve hafif acımsı tat sağlar.
Acı badem kuvvetli olduğundan, genellikle tarifte sınırlı miktarda kullanılır, aksi hâlde kurabiye çok acı olur.
Şunlara da göz atın: