Abdigör Köfte Yaparken Bilmeniz Gereken Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 17:14 tarihinde güncellendi.
Abdigör Köfte, Erzurum mutfağına özgü, Osmanlı sarayına kadar uzanan köklü bir yemektir. Türkiye’nin en eski köfte çeşitlerinden biri olarak kabul edilir. Gelin, abdigör köfte yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.
Abdigör Köfte Yaparken Bilmeniz Gereken Püf Noktaları

“Abdigör” isminin, Osmanlı döneminde Erzurum’daki Abdi Ağa veya Abdi Bey isimli bir kişiden geldiği, zamanla bu köfteye adının verildiği rivayet edilir. Saray mutfağında da kendine yer bulmuş, Erzurum’un “şeref yemeği” sayılmıştır. Abdigör köfte yapımında kıyma kullanılmaz. Bunun yerine dana eti tokmak ile dövülerek kıyma haline getirilir. Dövülmüş etin içine tuz ve un katılır. Köfteye şekil verdikten sonra haşlama usulüyle pişirilir. 

Tükürük köftesi püf noktaları, cevizli köftenin püf noktaları ve sebzeli fırın köftenin püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Abdigör Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo