ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER VİŞNE SUYU

Vişne suyu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişne suyu Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze vişne
  • 1 buçuk litre su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Vişne suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tarife vişnelerin sap kısımlarını ve çürüklerini ayırarak başlayın.
  • Ayıkladığınız vişneleri bol su ile durulayın.
  • Vişnelerin üzerine küçük çizikler atarak içerisindeki çekirdekleri çıkartın.
  • Tüm işlemleri uyguladıktan sonra vişneleri düdüklü tencereye koyun ve üzerine toz şekeri ekleyin.
  • Toz şekeri ekledikten sonra, vişneleri karıştırın. Düdüklü tencereyi yüksek ayara getirin ve düdüğü ötene kadar başından ayrılmayın.
  • Düdük ötünce ocağı kısın ve 5 dakika bu şekilde pişirin. Vişneleri blenderdan geçirerek kıvam almasını sağlayın.
  • Blenderdan geçirdiğiniz vişne suyunu cam kavanozlara doldurun ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen kavanozları buzdolabında muhafaza edin. Tüketeceğiniz zaman yarım bardak vişne suyu püresinin üzerine yarım bardak içme suyu ekleyin. Afiyet olsun.

Vişne Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlarken ayıkladığınız vişne saplarını temiz bir yerde kurutarak vişne sapı çayı yapımında kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız vişnelerin olgun olmasına özen gösterin. Tarife başlamadan önce mutlaka tadına bakın ve şekerini buna göre ayarlayın.
  • Düdüklü tencere kullanacaksanız, başından ayrılmayın ve kesinlikle sıfır konumuna getirmeyin. Pişirme esnasında vişne suyu düdük kısmından taşabilir. Bu durumda altını kapatın.
  • Normal tencere kullanacaksanız, kapağını aralık bırakarak iki taşım kaynatabilirsiniz.
  • Limon tuzu isteğe göre eklenmektedir. Vişne suyunun daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

1 Bardak Vişne Suyu Kaç Kalori?

  • Bir bardak vişne suyu, yaklaşık 115 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!