ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER VİŞNELİ VE HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONATA

VİŞNELİ VE HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONATA

Vişneli ve Hindistan cevizli limonata
4 Kişilik
Vişneli ve Hindistan cevizli limonata tarifi için malzemeler
  • 500 g vişne (Çekirdekleri temizlenmiş) 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1/2 su bardağı (100 ml) limon suyu
  • 5 su bardağı (1 lt) su
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Vişneli ve Hindistan cevizli limonata hazırlanışı

Vişne; özellikle Alzheimer hastalığına iyi gelen bir besindir. İltihap ve ödem azaltıcı etkiye sahip olduğu için eklem kireçlenmelerinin önüne geçer.

  • Vişneleri küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine şekeri ve çubuk tarçını ekleyin. Yaklaşık iki saat boyunca dinlenmeye bırakın. Tarçın çubuğunu vişnelerin içinden alın. 
  • Şekerlenmiş vişneleri blender’dan geçirip püre haline gelene kadar karıştırın. Vişne püresine su, rendelenmiş Hindistan cevizi ve limon suyu ekleyin. Hazırladığınız vişneli ve Hindistan cevizli limonatayı iyice karıştırıp buzdolabında soğuması için bekletin.

Erikli-vişneli limonata tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.